nádrž na dešťovku, spodní voda - výpočet

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od forbidden »

Asi všechny stavby už nějakou dobu musí mít retenční nádrž na dešťovku. Máme ji na zahradě taky. Jde do ní všechna voda ze střechy a terasy. Asi se to nově už nesmí pouštět do kanalizace. U nás je dělaná jako vsakovací, takže je pořádně hluboká, protože se museli prokopat vrstvama neprostupnýho jílu.
Brácha dělá rekonstrukci baráku, plus nějaký dostavby podkroví a projektant mu ji nařídil vybudovat taky.
termit256

#32 Příspěvek od termit256 »

Jo, to musi pokud je to technicky mozne, ale staci ta vsakovaci jimka, coz je zjednodusene receno dira v zemi do ktere se nasype kameni.
Otkundes

#33 Příspěvek od Otkundes »

Nejenže je v současnosti trendem zadržet vodu v krajině. Ale především, ta dešťová voda neobsahuje téměř žádné organické znečištění. Když taková voda přiteče na čistírnu odpadních vod (ČOV), splašky se naředí a mikroorganismy, které tu vodu čistí, jsou pak o hladu. Vodárna pak musí tu odpadní vodu dotovat organikou, aby ji nevychcípali tí „žblabuňkové“ ve vyhnívacích nádržích.
Dalším efektem je, že obec za čištění odpadní vody vodárně platí. Je tedy v jejím zájmu, dešťovou vodu odklonit od ČOV. Nejlépe zřizováním dešťové kanalizace, vsakovacích podzemních objektů, nebo jejím využíváním k závlahám.
No a poslední, co mě napadá, jsou přívalové deště. Kanalizační síť na to často není stavěna. Proto se mimo jímek na dešťovku, zřizují i podzemní retenční nádrže, které příval vody akumulují a postupně vodu upouští do kanalizace.
Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

_luky_ píše:
Celeron píše:Ještě tady nikdo nezmínil efekt vymrzání.

Ale no tak. Víš že se bavíme o jímce, co má dno 210cm hluboko...?

Jakýpak "no tak"? Píšu tam, že pod 60 cm to nehrozí. Možná ani půlka lidí tady neví, že něco takovýho jako vymrzání z hloubky existuje.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
MiraSt

#35 Příspěvek od MiraSt »

Jenže dešťovka se nesmí napojit na kanalizaci. To se ověřuje například dýmem a komu se dýmí z rýny tak je od kanalizace odpojený a ještě pokuta. Když jsem dělal kanalizaci tak jsem musel všechno nafotit a ještě byla kontrola z obce jestli tam nemám napojené okapy.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od jezevec »

Co je vymrzání z hloubky 2m??
pocitujlasku

#37 Příspěvek od pocitujlasku »

MiraSt: u nas napr. moze, ale potom platis viac. Je dobre, ak par domov to ma, lebo to aspon obcas preplachne potrubie a nemusi sa casto cistit.
No vidis, a tak si sa bal
Celeron

#38 Příspěvek od Celeron »

jezevec píše:Co je vymrzání z hloubky 2m??

Tak znova: Píšu tam, že pod 60 cm to nehrozí
Když už chceš být úplně cimprlich, tak od kdy se objem nádrže udává v metrech čtverečních? :)
jezevec píše: Nádrž mám na 12m².
Jirka

EKKAR

#39 Příspěvek od EKKAR »

Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#40 Příspěvek od Celeron »

Teda Kárl, to je nápad jak noha. Zatěsnění doporučujou tekutou lepenkou zvnějšku. No to by mě zajímalo, jak se zaizoluje zvnějšku základová deska. :lol:
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Poradna“