Vozik za auto
Moderátor: Moderátoři
Tady o tom něco píšou: https://pujcovna.venkohled.cz/jak-se-de ... kupinu-b96
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- tomasjedno
- tomasjedno
Na Slovači už to tak jeEKKAR píše:A navíc se teď jedná o navyšování limitu pro B ze 3 500 kg na 4 250 kg kvůli elektrodrekům. Tudíž zas budou nový hodnoty vah...
ale stejně je nad 3500 kg potřeba B968/2009 Z. z. §75 odst. (7) píše:Do skupiny motorových vozidiel B patria
a) motorové vozidlá okrem vozidiel skupiny AM, A1, A2, A a T, ktorých najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahuje 3 500 kg a ktoré sú konštruované a určené na prepravu najviac ôsmich osôb okrem vodiča; k motorovému vozidlu tejto skupiny smie byť pripojené prípojné vozidlo s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou nepresahujúcou 750 kg,
b) motorové vozidlá podľa písmena a) s prípojným vozidlom, ktorého najväčšia prípustná celková hmotnosť presahuje 750 kg za predpokladu, že najväčšia prípustná celková hmotnosť jazdnej súpravy nepresahuje 4 250 kg.
jazdnú súpravu podľa § 75 ods. 7 písm. b), ktorej najväčšia prípustná celková hmotnosť presahuje 3 500 kg a nepresahuje 4 250 kg, oprávňuje viesť len vodičské oprávnenie skupiny B s príslušným harmonizovaným kódom
Jel jsem dnes na STK s vozíkem, r.v. 1993.
A technik mi rovnou řekl, že mi bohužel technickou nemůže dát.
Důvod - podle nějaké novely z roku 2020 musí být u vozíků s max. délkou větší než 3 metry na boku dvě odrazky.
Do roku 2020 stačila jen jedna...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
A kutilmile - nelituju tě
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Já si pamatuju, že když si táta koupil Š110LS v roce 1974, tak už měla nenavíjecí pásy vepředu - vzadu ale ne, to samý další šáde, Š120S z roku 1979 - ta už ale měla i vzadu pod tapecírunkem nahmatatelný matice pro dodatečnou montáž zadních pásů, "stopětka elka" z roku 1982 už měla pásy i vzadu z fabriky, rapid 135LS ročník tuším 1985 už měl vepředu samonavíjecí ... Ale nebožtík dědek vlastnil Spartaka z roku snad 1958 a tam samozřejmě o žádnejch pásech nebylo ani čuchu ...
A kutilmile - nelituju tě