Oprava behovej pružiny hodín

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tiktak1953

#16 Příspěvek od tiktak1953 »

Karel, ja som sa ta chcel spytat iba ,ze ci pojdu tie stare hodiny s unavenym perom keby nebolo zlomene rychlejsie ako s novym, alebo ako.Nic viac.
------------------------
kremik to chape spravne.Mazat ten hacik na hriadeli perovnika netreba vobec.Ten koniec pera musi byt v dlzke nin.5cm dobre popusteny,makky,aby sa ten hacik o pero zachytil ,pero doliehalo na oske ,okolo osky aspon jednu otacku,a nevyskocilo.ak toto nebude dodrzane pero sa bude odhakovavat,co dufam nechcete.Toto treba vediet a dodrzat.Ten uchyt na pere je fuska urobit,lebo je v tych miestach stocene,tazko sa bude dat popustit,a vyrovnat aby sa dala da diery urobit.
Keby nieco piste.
tiktak1953

#17 Příspěvek od tiktak1953 »

Spiral píše:Zkusil bych požádat o radu třeba zde - viz odkaz ...
https://forum.chronomag.cz/forum/4-opra ... hodinkami/

-------------------------
Myslite niekto ,ze som nevysvetlil vsetko okolo toho zlomeneho pera najlepšie ako sa dalo?
--------------------------
Spiral mne pisu z toho fora na maily ked nieco nevedia mnohi,lebo ja tam nemam c as byt.Aj im robim opravy co druhi nie.
Aj tu na problem s kukanim kukuckov som odpovedal jednemu.
-----------------------
tu dalej na obr.mi dalsi dakuje
Odpovedal som mu sfleku dobre bez vesteckej guli.Su tam hodinari ale howno vedia o vydratych primkach.Podla nich su primky nezmar,nevyderu sa ani za storokov,tak som ich osral.
Přílohy
kukanie nastavenie.png
kukanie nastavenie.png
oprava kukania.png
oprava kukania.png
opava kukani 2.png
opava kukani 2.png
tiktak1953

#18 Příspěvek od tiktak1953 »

Ak sa chcete nieco naucit,zdokonalit v tomto remesle,mate chytre ruky,tak napiste na mail.Vsetko je zabezpecene,akurat pre no smoking.Urobim vam kurz na mieru,mozete si pri nom urobit co potrebujete!Naradie ,suciastky ,ubytovanie mam .
Ivan_01

#19 Příspěvek od Ivan_01 »

tak nakoniec po dôkladnej prehliadke a nasadení okuliarov som zistil, že nebola prasknuta pružina, ale povolené perko a vyskočený zúbok zachytávača bubna s behovou pružinou. Hodiny idú, tiktak máš môj obdiv, s týmto robiť celý život. Aj keď je to kus poctivej mechanickej roboty, opravovať toto by som nechcel. Ale ako zábavka a naučenie sa niečoho nového super.
Ivan_01

#20 Příspěvek od Ivan_01 »

tento krásavec, s dátumom na skrinke 30.1.1928
Přílohy
IMG_20220525_120902.jpg
IMG_20220525_120902.jpg
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#21 Příspěvek od kutilmil »

Takých hodín som mal ako dieť na ZŠ viacej. Chodil som totiž na technické služby a keď tam niečo bolo hneď som to zobral a opravil. Na činžiaku mi ich tikalo aj 10. Mama z toho bola na nervy a jedného pekného dňa ju s bratom chitil rapel a všetko vyhádzala do kontajnera....... tak som došiel o hodiny.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“