Primární baterie Lithium AA
Moderátor: Moderátoři
Primární baterie Lithium AA
Nejspíš by měly vyhovět primární Lithiovky velikost AA. Dosud tam byly AA GP-čka, ale výdrž ani ne rok, ta zima jim nesvědčí, deklarujou u nich jen -10°C. Když se vymění a ohřejou na pokojovku, v budíku pak ješte asi půl roku dojedou.
Lithiovky mají chodit i při -35°C. Mívají kapacitu kolem 3Ah, takže by měly vydržet skoro 3,5 roku. Podle datašítu Energizer Ultimate Lithium by při proudu pod 25mA měly mít zcela rovnou čáru kapacity. Mám ale trochu obavu, že než se vybijou, tak shnijou a nebo vytečou a to by zničilo zařízení. Ale možná ve velký zimě jsou tyhle hnicí pochody dost zpomalený ale nikde jsem k tomu nic nevyčetl. Taky jsem nikde nezjistil, jestli a jaký je u nich při takových teplotách samovybíjení.
Máte prosím někdo zkušenost, co se s nima děje po takhle dlouhý době?
V podstatě skladování, ten odběr je skoro zanedbatelnej.
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- LojzaFernet
Krásné a příjemné věci by se neměly odkládat, nikdy nevíš, jestli se k nim budeš moci ještě vrátit ...
- LojzaFernet
https://www.datart.cz/Baterie-Raver-RAVER-2xR06-Lithiova.html?gclid=Cj0KCQjw-daUBhCIARIsALbkjSbZcqnX_OE1rEUtlYkEGPzP7IpyYGM0cffAPhT15jQN_j0mJBZRP3EaAsIUEALw_wcB
Krásné a příjemné věci by se neměly odkládat, nikdy nevíš, jestli se k nim budeš moci ještě vrátit ...
- LojzaFernet
. . . tam bývá i -60°C a vydrží to.
sbírám meteosondy a i po několika hodinách letu jsou ty baterie dál použitelné.
dávám je do budíku, multimetru a i jiných zařízení s malým odběrem a ještě mi žádná nevytekla.
workhard píše:Natáhni kablík jak nit a baterky nech venku.
V průmyslovým mrazáku s předepsaným IP64? To by nepřežilo první dezinfekci. Vrtat izolaci? Tak to teda opravdu né.
Jinak díky všem, co dali odkazy na dobrý baterky a potvrdili použitelnost.
Jestlipak víte, že se v průmyslovým mražáku musí docela dost topit elektrickejma topnejma kabelama? Schválně kdo uhádne proč a kde.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Zohrieva sa snáď tesnenie na dverách aby sa neprimrazilo. Naša chladnička tiež hreje okolo tesnenia mrazáku.
- LojzaFernet