A hlavně NEPOUČITELNÁ. Pořád bude donekonečna opakovat ty svoje bláboly a kydy, takže každýho jen trošku střízlivě uvažujícího člověka bezpečně odradí ... Bohužel, v ruSSku aby dneska střízlivě uvažujícího člověka hledal v poledne na sluníčku a svítil si k tomu kilowattovým reflektorem ...ZVUK2000 píše:scorpions-cz píše:Tady musím dát za pravdu křemíkovi. Všechny náboženství vznikly k udržení lidí v poslušnosti. A zvěrstva který dnes páchají třeba muslimáci, tak před pár stoletími dělali křesťani, když šířili víru mečem a ohněm.
Církev je nepoužitelná. ...
Jaký obor na SPŠE
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
ZVUK2000 píše:Stačí se podívat na dnešní Rusko kdy jejích patriarcha pravoslavné církve více méně souhlasí s válkou.
To asi nebude pravda, když si Hungárošové vymohli v Brusele aby na patriarchu nebyly uvalený sankce.
Já ty Hungároše nechápu jak lezou rusákům do prodloužených zad. Kolik jich rusáci vymlátili v roce 1956? Slyšel jsem, že to byly desetitisíce, několikařádově víc než ve všech dalších satelitech za celou dobu bolševika dohromady.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
samec píše:Je srandovné, jak ľudia, čo v živote neboli v kostole, majú uplne najviac jasno vo veciach cirkevných .
Ve své době jsem ozvučoval také kostely. Docela jsem si udělal obrázek. Katolická církev je opravdu já píše EKKAR zpátečnická. Ale mile mne překvapila evangelická. Připadá mi to že u evangelíků slouží církev věřícím a u katolíků jsou věřící ovečky církve. Např. ozvučoval jsem kostel na Valašsku. Farář mne pozval na snídani. Za chvilku přišla do kuchyně mladá kočka v ve spodním prádle. Nechápal jsem. Až potom jsem zjistil že evangelický farář může mít rodinu a nežije v celibátu. Večer až bylo vše hotovo byla bečka, slivovice a opekalo se sele. Evangelíci nepotřebují Vatikán a proto jsou normálnější než katolíci.
Ostatně, víte co je ta nauka o bohu? Co je vlastně v tom křesťanství nejdůležitější? Na co je kladen největší důraz?
Pokud mi, klidně i jedním slovem, někdo odpoví správně, omluvím se vám všem, které jsem nazval jelimany.
Hille, prosím, můžeš to vlákno odstřihnout od reakcí na původní dotaz a hodit ho do Hvjezdné pjechoty? Tuším se to nikam jinam nehodí...
Snaha vysvětlit NEvědeckým (bez měření a podobnejch exaktních metod včetně opakovatelnosti důkazů) způsobem v podstatě kompletní existenci světa. Popsat co nejvíc zjednodušeně a jednostranně veškerý principy fungování vesmíru podle principu "je to vůle BYTOSTI, která má absolutní nejvyšší moc, je vševědoucí a existující všude a ve všem" - ovšem jen silou toho tvrzení, nikdy a nikde není předloženej sebemenší důkaz toho, že něco jako "Bůh" nebo "Boží vůle" existuje.Cust píše:Ekkare, ...
Ostatně, víte co je ta nauka o bohu? Co je vlastně v tom křesťanství nejdůležitější? Na co je kladen největší důraz?
Pokud mi, klidně i jedním slovem, někdo odpoví správně, omluvím se vám všem, které jsem nazval jelimany.
...
Vím, že filozoficky vyjádřeno, neexistence důkazu není důkazem neexistence, ale normálně lidsky nahlíženo speciálně na názory nikdy nechybující vševědoucí římskokatolický kurie, kdyby byl Bůh jen ze zlomku % takovou dobrotivou bytostí, jakou ho popisuje tahle církev, na nic by nečekal a s tím lidským bordelem na tomhle polozapomenutým zrnku kosmickýho prachu by dávno něco udělal - a nedovolil by vůbec dojít k takovým excesům, jako byl holokaust nebo současná "speciální vojenská operace" ruSSáků. Nic s tím nikdy nedělá, tudíž jako by nebyl. Basta.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Cust píše:Ekkare, nevím jestli tomu dostatečně rozumíš ...
...
do Hvjezdné pjechoty? Tuším se to nikam jinam nehodí...
Nerozumí, jen dělá chytrýho. Kecy, že se ve východním křesťanství "neujal" celibát a podobně to jen potvrzují. Nemluvě liturgice a podobně.
No a to, že Bůh není, protože nekoná? To už si ani nezasluhuje komentář; jen pousmání.
Do HP to nepatří, patří to do koše.
- scorpions-cz
- scorpions-cz
- scorpions-cz
Je pravda, že hodně lidí nemá svůj směr. tak jako třeba já a že se dají lépe zmanipulovat. ( buď jsou třeba rodiči či prarodiči nuceni chodit do kostela od mala, až tomu prostě uvěří, nebo se ocitnou v nějaké špatné životní situaci a najdou jakousi pseudoútěchu) Křesťani jsou tady 2000 let a tak ta základna bude opravdu velká. Ale i dnes se nechá spousta lidí zmást, viz různé sekty atd.
A o to právě o to vždy v náboženství šlo, udržel lidi v poslušnosti a moci s nimi manipulovat, okrást je a mít z nich nějaký prospěch.