Jaký obor na SPŠE

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

#91 Příspěvek od EKKAR »

ZVUK2000 píše:
scorpions-cz píše:Tady musím dát za pravdu křemíkovi. Všechny náboženství vznikly k udržení lidí v poslušnosti. A zvěrstva který dnes páchají třeba muslimáci, tak před pár stoletími dělali křesťani, když šířili víru mečem a ohněm.

Církev je nepoužitelná. ...
A hlavně NEPOUČITELNÁ. Pořád bude donekonečna opakovat ty svoje bláboly a kydy, takže každýho jen trošku střízlivě uvažujícího člověka bezpečně odradí ... Bohužel, v ruSSku aby dneska střízlivě uvažujícího člověka hledal v poledne na sluníčku a svítil si k tomu kilowattovým reflektorem ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#92 Příspěvek od Celeron »

ZVUK2000 píše:Stačí se podívat na dnešní Rusko kdy jejích patriarcha pravoslavné církve více méně souhlasí s válkou.

To asi nebude pravda, když si Hungárošové vymohli v Brusele aby na patriarchu nebyly uvalený sankce. :roll: :lol:
Já ty Hungároše nechápu jak lezou rusákům do prodloužených zad. Kolik jich rusáci vymlátili v roce 1956? Slyšel jsem, že to byly desetitisíce, několikařádově víc než ve všech dalších satelitech za celou dobu bolševika dohromady.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#93 Příspěvek od EKKAR »

Jirko, kdyby ten pravoslavnej funebrák s přerostlýma fousama v noční košili nepodporoval válku, tak by nemoh žehnat ani Putlerovi, ani ostatním ruSSáckejm vojenskejm složkám - jako že to už v minulosti naprosto běžně dělal ... Je to prostě 🤐 prodejná, za prachy (a publicitu) udělá všecko a může se pro mě za mě vokolo mě zaklínat svým praštěným pámbíčkem, pro mě byl, je a bude nafurt dalším z pokryteckejch černoprdelnickejch hajzlů a sviní svinutejch ... A ti co "sloužej lidu" u nás, nejsou ani vo kapinku lepší - Duka, Czendlik a další, jeden vedle druhýho jsou jen na prachy, už i Halík se k nim přidal ...
Naposledy upravil(a) EKKAR dne 04 čer 2022, 18:47, celkem upraveno 1 x.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
milosak

#94 Příspěvek od milosak »

Církev a náboženství slouží k ovládání lidí a vymývání mozků, tak s tim s váma souhlasim.

A je jedno jestli křesťansví, nebo islám, je fakt že ta ,,naše,, církev je v současnosti
více nekonfliktní :)
EKKAR

#95 Příspěvek od EKKAR »

Flanďáci a nekonfliktní? Si upad na hlavu z jahody? Verbež jedna černoprdelnická pámbíčkářská, každej druhej je pedofil a každej první nenažranej a na prachy jak čert na hříšnou duši ... V tomhle jsem vždycky stál za husitama - veškerej klér až na čestný výjimky potvrzující pravidlo je potřeba utopit nebo upálit, aby se konečně dostali tam, kam ostatním furt kážou ...
ZVUK2000

#96 Příspěvek od ZVUK2000 »

samec píše:Je srandovné, jak ľudia, čo v živote neboli v kostole, majú uplne najviac jasno vo veciach cirkevných .

Ve své době jsem ozvučoval také kostely. Docela jsem si udělal obrázek. Katolická církev je opravdu já píše EKKAR zpátečnická. Ale mile mne překvapila evangelická. Připadá mi to že u evangelíků slouží církev věřícím a u katolíků jsou věřící ovečky církve. Např. ozvučoval jsem kostel na Valašsku. Farář mne pozval na snídani. Za chvilku přišla do kuchyně mladá kočka v ve spodním prádle. Nechápal jsem. Až potom jsem zjistil že evangelický farář může mít rodinu a nežije v celibátu. Večer až bylo vše hotovo byla bečka, slivovice a opekalo se sele. Evangelíci nepotřebují Vatikán a proto jsou normálnější než katolíci.
EKKAR

#97 Příspěvek od EKKAR »

Evangelíci a obecně (skoro) všecky protestantský církve můžou nejenom mít ženatýho kněze, ale dokonce můžou na kněžku vysvětit i ženskou, což je pro katolíky absolutní svatokrádež. Ale i u nich jsou sekty, nad kterýma zvostává zdravej rozum štajf - například Amišové nebo Mormoni. Nevybereš si prostě. Třeba u těch potrhlíků pravoslavnejch se kněží = popi taky můžou ženit, protože jejich religie vychází z Byzance = Východořímský říše a tam se prostě celibát neujmul, stejně jako ho nepraktikujou Židi (rabíni se dokonce oženit musejí, aby dostali funkci = sňatek je důkazem morální vyzrálosti). Všecky církve dohromady ale mají jedno společný = vymejvání mozků a jednou tvrdší, jindy volnější dogmatismus.
Cust

#98 Příspěvek od Cust »

Ekkare, nevím jestli tomu dostatečně rozumíš (já mám základní vzdělání v teologii, filozofii a etice a skoro mě připadá zbytečné se tu zatěžovat vysvětlováním něčeho co by asi nedokázali mnozí jelimani pochopit)... Nemám to odposloucháno z ozvučování kostelů atd. Takže ti můžu s klidným srdcem říct, že dogma není vymývání mozků. Dogma a rituál je pro teologii to samé co pro elektrikáře nauka a praxe. To tvé plácání je stejné, či je obdoba plácání lidí na fóru o volné energii, a když tam přijde elektrikář a napíše, že je to blbost a podle toho a toho to nemůže fungovat, tak se mu vysmějí, že má vymytý mozek z učebnice teorie obvodů. :-D

Ostatně, víte co je ta nauka o bohu? Co je vlastně v tom křesťanství nejdůležitější? Na co je kladen největší důraz?

Pokud mi, klidně i jedním slovem, někdo odpoví správně, omluvím se vám všem, které jsem nazval jelimany. :-)

Hille, prosím, můžeš to vlákno odstřihnout od reakcí na původní dotaz a hodit ho do Hvjezdné pjechoty? Tuším se to nikam jinam nehodí...
EKKAR

#99 Příspěvek od EKKAR »

Cust píše:Ekkare, ...
Ostatně, víte co je ta nauka o bohu? Co je vlastně v tom křesťanství nejdůležitější? Na co je kladen největší důraz?

Pokud mi, klidně i jedním slovem, někdo odpoví správně, omluvím se vám všem, které jsem nazval jelimany. :-)
...
Snaha vysvětlit NEvědeckým (bez měření a podobnejch exaktních metod včetně opakovatelnosti důkazů) způsobem v podstatě kompletní existenci světa. Popsat co nejvíc zjednodušeně a jednostranně veškerý principy fungování vesmíru podle principu "je to vůle BYTOSTI, která má absolutní nejvyšší moc, je vševědoucí a existující všude a ve všem" - ovšem jen silou toho tvrzení, nikdy a nikde není předloženej sebemenší důkaz toho, že něco jako "Bůh" nebo "Boží vůle" existuje.
Vím, že filozoficky vyjádřeno, neexistence důkazu není důkazem neexistence, ale normálně lidsky nahlíženo speciálně na názory nikdy nechybující vševědoucí římskokatolický kurie, kdyby byl Bůh jen ze zlomku % takovou dobrotivou bytostí, jakou ho popisuje tahle církev, na nic by nečekal a s tím lidským bordelem na tomhle polozapomenutým zrnku kosmickýho prachu by dávno něco udělal - a nedovolil by vůbec dojít k takovým excesům, jako byl holokaust nebo současná "speciální vojenská operace" ruSSáků. Nic s tím nikdy nedělá, tudíž jako by nebyl. Basta.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Hubert_79 »

Cust píše:Ekkare, nevím jestli tomu dostatečně rozumíš ...
...
do Hvjezdné pjechoty? Tuším se to nikam jinam nehodí...

Nerozumí, jen dělá chytrýho. Kecy, že se ve východním křesťanství "neujal" celibát a podobně to jen potvrzují. Nemluvě liturgice a podobně.
No a to, že Bůh není, protože nekoná? To už si ani nezasluhuje komentář; jen pousmání.
Do HP to nepatří, patří to do koše.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
scorpions-cz

#101 Příspěvek od scorpions-cz »

Cust
A proč to nejdůležitější v křesťanství ??? A proč né v jiným náboženství???
Osobně nikomu neberu víru (to je věc každýho svědomí), ale církve jsou fakt zlo. Kde přišla církev svatá ke svým majetkům??? 2000 let krádeží, vražd a přivlastňování.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Hubert_79 »

Církev je taková, jací jsou obecně lidé. Ne lepší, ne horší.
scorpions-cz

#103 Příspěvek od scorpions-cz »

NE JE HORŠÍ. Ovládá ty lidi.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Hubert_79 »

JASNĚ! A řídí to kdo? Ještírci?
scorpions-cz

#105 Příspěvek od scorpions-cz »

jasně, že to vedou lidé.
Je pravda, že hodně lidí nemá svůj směr. tak jako třeba já a že se dají lépe zmanipulovat. ( buď jsou třeba rodiči či prarodiči nuceni chodit do kostela od mala, až tomu prostě uvěří, nebo se ocitnou v nějaké špatné životní situaci a najdou jakousi pseudoútěchu) Křesťani jsou tady 2000 let a tak ta základna bude opravdu velká. Ale i dnes se nechá spousta lidí zmást, viz různé sekty atd.
A o to právě o to vždy v náboženství šlo, udržel lidi v poslušnosti a moci s nimi manipulovat, okrást je a mít z nich nějaký prospěch.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“