plastová okna

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od ZdenekHQ »

Problém není ani tak okna, ale správně ošetřená spára. Když je z venku překrytá starou fasádou a správně vyplněná, je to ještě dobrý, ale jak je otevřená (třeba menší okno či opadaná fasáda) , je to průšvih. Chce to pročíst web, zadat heslo "okna spára" a je spousta čtení...

I já jsem se už poučil...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
sr71

#32 Příspěvek od sr71 »

Nezabýváte se tady někdo plastovými okny? Zajímalo by mě zda může být v pořádku, když u balkonových dveří o výšce cca 230cm není na svislé straně u pantů, žádný prvek na kování, který by po zavření přitlačoval křídlo k rámu. (na oknech o cca poloviční výšce máme na straně u pantů jeden zajišťovací bod uprostřed výšky okna)
p32

#33 Příspěvek od p32 »

No a máš ty dveře taky otvírací nejen na bok, ale i jako ventilačku?
sr71

#34 Příspěvek od sr71 »

mají i možnost ventilačky, tuto možnost má ale i okno poloviční výšky kde ten "zámek" ovládaný kličkou na té straně u pantů jeden je
dobrman

#35 Příspěvek od dobrman »

já mám u balkónovek na straně pantů dva "zámky". Taky jsou otevírací i vyklápěcí (výroba od fy Otherm)
elektrosvit

#36 Příspěvek od elektrosvit »

My u dveří též, pro změnu dole není žádný. U oken dole jeden zámek je. Zrovna jsem je seřizoval na zimu.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já mám taky dva zámky u pantů, ale dveře víc jak 230cm, a ten chlap už při instalaci říkal, že jako ventilačku bych to neměl používat, že na to usazení jsou moc těžký. Tak jsem ho poslechl, nakonec vedle mám okno s ventilačkou.

Mimochodem, tu ventilačku jsem si tam nevymyslel, nechal jsem si to zaměřit a udělat návrh. Ale okna drží 20 let, tak co bych si stěžoval.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
sr71

#38 Příspěvek od sr71 »

Máme na balkonových dveřích tento typ tzv. balkonové pojistky. Lze u tam nějak seřídit sílu "jištění"? Já jsem na to nepřišel. Jediný štelovací prvek je excentrický čep na okenním křídle, ale jeho natočením se síla nutná pro překonání pružin v protikusu na rámu, při otevírání/zavírání, nijak výrazně nezmění. Ta pojistka totiž drží nějak fest, při otevírání křídla to jde tak těžko že mám obavy abych neutrhl okenní kličku 8O
Přílohy
balkonova pojistka 2.JPG
balkonova pojistka    2.JPG
balkonova pojistka 1.JPG
balkonova pojistka    1.JPG
mihal

#39 Příspěvek od mihal »

Nevidno v ose pevnej časti na ráme skrutku (na imbus či torx) z vrchnej a spodnej časti?
sr71

#40 Příspěvek od sr71 »

Nikde žádné štelování není vidět, podle mě to nejde https://obchod.winkhaus.cz/cz/bk-192-za ... wy-sr.html ale přijde mi to divný protože to jde fakt dos těžko tu pojistku překonat. Ono to je na jednu stranu asi správně, výrobce píše že ta pojistka slouží k zajištění dveří zvenku proti samovolnému otevření. Ale pokud se ty balkonovky používají každodenně x-krát tak jeto dost otravné. Řešení asi jedině vyřadit ji zcela, odmontováním toho čepu na křídle.
kevin_mitnick

#41 Příspěvek od kevin_mitnick »

Ja mam kovani od jineho vyrobce a ten valecek na kridle nema prurez kruhovy ale spis trochu do ovalu a natocenim o 90°kolem osi se sila zajisteni kridla meni. Ten tvuj se mi taky na fotce jevi spis jako excentr, mozna je resenim jeho natoceni.
robo

#42 Příspěvek od robo »

S dovolením se zeptám. Není v Brně nebo okolí firma co by vyměnila dvojsklo za 9 komorový polykarbonát? V tloušťce 25mm se prodávají jen velký tabule za cca 10 tisíc a co pak se zbytkem. Okno je orientačně 150*150cm. Dík
Hill
Administrátor

#43 Příspěvek od Hill »

sr71 píše:Máme na balkonových dveřích tento typ tzv. balkonové pojistky. Lze u tam nějak seřídit sílu "jištění"?...

Sice mám trochu jiný typ, ale stačilo podle návodu lehce namazat vedení těch odpružených "půlpouzder" olejem, že to pro změnu jde až moc lehce: neudrží ani průměrný větrný poryv.
Že ten tvůj čep vypadá, jako excentr, to teda vypadá, takže tím tomu pak budeš moci přidat na síle.
To my tu nemamo...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“