Zapojení wide do TV

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#16 Příspěvek od konosuke »

Od nákupu nové ploché TV mě odradil mizerný zvuk jakož i absence scartu
pro staré video VHS, do stěny by se mně vešla akorát Toshiba 80 cm 2x6W (!)
s rezervou cca 20mm vlevo i vpravo - pro cirkulaci chladicího vzduchu stačí.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Artaban001

#17 Příspěvek od Artaban001 »

Je pravda, že mnohdy TV honí bůh ví jak velké rozlišení a zvuk je přitom jak z telefonu. Asi se počítá, že ty repráky jsou tam jen kvůli nouzi nejvyšší, protože se počítá s tím, že si stejně někdo dokoupí repráky bokem, nebo soundbar. A ten jde připojit přes BT, nebo Arcový HDMI, či někdy i přes optovýstup (ten si ale žije svým vlastním životem a regulaci hlasitosti musíš dělat soundbarem)
Kremik

#18 Příspěvek od Kremik »

mi-ro píše:okamžitě v zájmu eliminace dropů proklemuju na vstupu koncáku oba kanály.

Ty jsi se snad zbláznil! To mi připomnělo jednu sprosťárnu. Své první stereo jsem si koupil u ťamanů - jezevčíka - nevím už kdy, ale letopočet začínal ještě jedničkou. Nechtěl jsem toho obyčejného tehdy za 800, protože každý kanál se řídil vlastním poťákem. Koupil jsem si vzhledově pěkné "dělo" za 1200, poťák byl pro oba kanály společný.
Doma jsem nadšeně ladil a poslouchal, ovšem to stereo furt jaksi nebylo slyšet. Tak jsem tam dal kazetu a furt jaksi nic...
Ten xindl byl uvnitř celý mono!!! Měsíc jsem to reklamoval a pak rád vzal toho obyčejného za 800.
Mi provést takovou lumpárnu, to bys žehlil dlouho...:-)
mi-ro

#19 Příspěvek od mi-ro »

Jenže ty jsi to kupoval zjevně k jiným účelům než dnešní babičky, co poslouchají radio Dechovka.
..to bude jen ňákej odpůrek
Kremik

#20 Příspěvek od Kremik »

No tak to zcela určitě :-) Pak jsem si to ještě doupravovával k obrazu svému (AC předmagnetizace, atp.) Prodejce se tvářil že o tom nevěděl a docela jsem mu to i věřil. Pustil jsem mu kazetu nahranou vlevo - vpravo - stereo, docela koukal, že na jednoduchém magiči je to slyšet z různých míst, kdežto na tom lepším vše jen tupě uprostřed :-) Beztak ani nevěděl co je to stereo...
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“