To ako vážne? Takže keď počas prehrávania zdvihnem prítlačnú kladku, mala by páska zastaviť, nie zrýchliť? S tým som sa moc nestretol, všetky tieto lacné mechaniky pri podvihnutí prítlačnej kladky zrýchlia, pásku ťahá unášač. Keby mali menšiu silu, mohla by sa zle uložená páska ktorá sa ťažko točí zastaviť, a namotať, čo som už tiež zažil. Takže v tejto mechanike mám na výber dve možnosti ako zničiť pásku.Kremik píše:tónová hřídel má pásek tahat a ne brzdit.
Rozobral som tú klznú spojku. Filc bol na jednej strane nalepený, takže čistiť alkoholom som mohol iba opatrne vatovou tyčinkou aby nenasiakol až do lepidla a neodlepil sa. Pružinka mala 17 mm, po pár stlačeniach kliešťami som sa dostal na 15 mm, snáď to postačí. Zlepil som to dokopy, lebo ako to bolo pôvodne nalisované, tak samozrejme jedna strana praskla a už to nedržalo, a teda sa to nedalo ani odskúšať. Až poriadne vytuhne lepidlo (zajtra) tak to odskúšam.
Meracia páska by bola fajn, ale za tú cenu... A v tomto prípade sa aj tak moc neuplatní, tu sa nedá nič presne nastavovať. Vždy to odlepiť, pohrať sa s pružinou, znova zalepiť a na druhý deň odmerať aby som zistil že to nieje presne ako som chcel a robiť to znova, to asi nie.
Takže tónová hriadeľ alebo tónová oska sa to volá, nie tónová ihla. Ale nieje mi jasné, ako tú pásku vlastne posúva. Či pásku posúva priamo hriadeľ, čo sa mi nezdá, predsa plast pásky na kove sa musí šmýkať, alebo hriadeľ točí okrajmi prítlačnej kladky, ktorá posúva pásku z hora?