Paralelný kábel k HP laserjet 1100-Problém
Moderátor: Moderátoři
Paralelný kábel k HP laserjet 1100-Problém
Dostal som túto tlačiareň, hodlám ju používať na tlač predloh na DPS. Je funkčná, no má to 1 háčik. Nemám k nej kábel. Jedná sa o kábel IEEE1284A-C to znamená na strane počítača je canon 25pin samec(LPT) a na strane tlačky je mini-centronics 36pin. Keďže kábel stojí asi 1400sk, rozhodol som si ho vyrobiť. Prešiel som pár stránok a našiel som si pinouty oboch konektorov. Ten jeden v tlačke som pekne vyletoval von, a do dosky, tam kde podľa všetkého patria príslušné signály, napájkoval som žily z kábla 25pin-centronics, ktorý som našiel v skrini a z ktorého som vycvakol veľký centronics konektor..po prepípaní som sa uistil že v zapojení kábla nemám chybu(teda z toho čo viem). Štve ma pin 36 na strane tlačiarne-má to byť signál PLH-peripheral logic high. Neviem čo to je a na LPT porte sa nenachádza....Používam Ubuntu 7.10 Gutsy, po pokuse o tlač mi vyhodí že tlačiareň nemusí zrejme nie je pripojená. Nevie niekto ako na to???Podotýkam že kábel má 1,8m. Nevlastní niekto z vás tento kábel?? žeby ste mi ho prepípali a napísali ktorý pin je spojený s ktorým..ďakujem moc za pomoc
-
Návštěvník