Paralelný kábel k HP laserjet 1100-Problém

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
stephunk

Paralelný kábel k HP laserjet 1100-Problém

#1 Příspěvek od stephunk »

Zdravím..
Dostal som túto tlačiareň, hodlám ju používať na tlač predloh na DPS. Je funkčná, no má to 1 háčik. Nemám k nej kábel. Jedná sa o kábel IEEE1284A-C to znamená na strane počítača je canon 25pin samec(LPT) a na strane tlačky je mini-centronics 36pin. Keďže kábel stojí asi 1400sk, rozhodol som si ho vyrobiť. Prešiel som pár stránok a našiel som si pinouty oboch konektorov. Ten jeden v tlačke som pekne vyletoval von, a do dosky, tam kde podľa všetkého patria príslušné signály, napájkoval som žily z kábla 25pin-centronics, ktorý som našiel v skrini a z ktorého som vycvakol veľký centronics konektor..po prepípaní som sa uistil že v zapojení kábla nemám chybu(teda z toho čo viem). Štve ma pin 36 na strane tlačiarne-má to byť signál PLH-peripheral logic high. Neviem čo to je a na LPT porte sa nenachádza....Používam Ubuntu 7.10 Gutsy, po pokuse o tlač mi vyhodí že tlačiareň nemusí zrejme nie je pripojená. Nevie niekto ako na to???Podotýkam že kábel má 1,8m. Nevlastní niekto z vás tento kábel?? žeby ste mi ho prepípali a napísali ktorý pin je spojený s ktorým..ďakujem moc za pomoc
Cust

#2 Příspěvek od Cust »

mel bych mit tento kabel v praci, jestli jsi z Prahy, tak se mi ozvi a venuju ti ho.
stephunk

#3 Příspěvek od stephunk »

To by bolo super, ale som zo slovenska. Bol by som ti strašne vďačný, ak by si zobral merák a prepískol ho, viem že to je robota a prplačka, no nemám iné východisko. Stačí len priložiť hrot na pin 1-36 mini centronicsu a prejsť druhým po pinoch 25pinového dsub-u. Keď to pípne napíšeš napríklad 1-1..Strašne by som ti bol vďačný, nemám sa ti bohužiaľ za to ako revanšovať..ak by si mal čas prosím pozrieš sa mi na to??
Cust

#4 Příspěvek od Cust »

jojo, dobra,promerim, ma to jen jeden hacek....
nejak jsem onemocnel a nevim jestli pristi tyden budu v praci, kdybych se neozival, tak staci SZ a napisu ti bud ze jsem zustal lezet nebo ze jsem jen na tebe zapomel
stephunk

#5 Příspěvek od stephunk »

Moc ti ďakujem..nechcem skúšať iné zapojenia aby som si nejako neodpálil LPT v počítači. Isto sa ozvem, maj sa zatiať.
Návštěvník

#6 Příspěvek od Návštěvník »

Trošku googlenia a hľa:http://www.connectworld.net/ieee1284.html#EPP. Tu sú popisy signálov a pinov tvojho kábla. A tu zasa jeho cena na SK trhu: http://www.roline.sk/inshop/scripts/detail.asp?ItemID=51754&Level=5001
stephunk

#7 Příspěvek od stephunk »

Anonym, hľadal som hodne hodne, aj som si najprv 2x skúsil zapojenie podľa pinouts.ru. Inák sedí to s tvojimi linkami-ale za ten online shop naozaj veľké ďakujem..
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“