Modrý přepínače Tesla
Moderátor: Moderátoři
Modrý přepínače Tesla
Měl jste někdo tyhle přepínače rozebraný? Nerozsype se mi to do nesložitelný podoby?
Pokud to nepůjde, v GME mají 2 x 6 ale docela humpolák.
Díky
edit: Omlouvám se, fotku jsem sice vložil, ale nesežralo ji to kvůli velikosti. Takže znova.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ten systém co je použit v kotoučákách, pokud nemusíš, neotvírej
Složit to sice jde, ale je to pakárna a hádám tak 9 z 10 lidí to dřív rozbije nebo zahodí.
Jsou tam tělíska pohybující se na šneku a to dát dokupy aby byly správně a navíc zůstaly namazané a neupatlané je práce pro člověka s dětskými prstíky, disponujícího obrovskou trpělivostí a představivostí
Samozřejmně se to rozsypalo na prvočinitele. Nejlepší jsou ty čtyři aretační kuličky a pérka.
No nakonec jsem ze dvou udělal jeden 2 x 6 panelovej z matkou. Ale kolikrát jsem to předělával už ani nevím. Stále mi vycházely ty spínací kameny na šneku buď posunutý do mezipolohy, nebo zase natočený o 45 st. U toho aretačního mechanizmu je tolik možností jak to složit. Trvalo mě to přes 2 hodiny, není to pořádně vidět, klepou se hnáty a člověk kleje jak ras.
Původní drátový stahovací spony jsem vyhodil a udělal nový z vázacího drátu.
Složit druhej jsem už vzdal, zase to vycházelo do mezipoloh a když mi neznámo kam vystřelila jedna kulička co nemá snad ani 2 mm, tak jsem přepínač nasypal do pytlíka na zip a fláknul to do Mars šuflete.
Crifodo píše:tyhle přepínače "vynikají" malou spolehlivostí, doporučuju se jim vyhnout pokud to jen trochu jde.
Myslíš že ty Lorlin černobílý placky, co mají v GME jsou výrazně lepší? Potřebuju s tím přepínat napětí pro digivoltmetr v šestičlánkovým balancéru, jen napětí do 4,25V proud nula nula prd. Jenže nevím, jak se chovaj při přepnutí, jestli mají spolehlivou "mezeru".
Nevím proč by ty se šnekem měly být méně spolehlivější než jiné. Konstrukční provedení mi přijde lepší než těch válcových. Ale už jsem do nich fakt sto let nelez.
Každopádně mi jsou ty se šnekem sympatické, kdyby snad někdo chtěl vysypávat přihrádky
Edit: Ten v multimetru byl asi z ruského rádia. Sloužil jako přepínač rozsahů a já ho předělával aby se točil komplet dokola. Upevňuje se dvěmi šroubky.
Crifodo píše: exemplář co jsem vrazil do RC generátoru se vyznačuje viklavou hřídelkou a nejistými kontakty.
No on je rozdíl, jestli je to plošákovej, kde hřídelka leze z plastovýho předku přepínače a panelovej, kde je hřídelka v kovovým pouzdře se závitem pro matici podobně jako to měly TP160. Ty plošákový opravdu šlochtaj, panelový se ani nehnou.