Popis předních panelů
Moderátor: Moderátoři
Ten toner bohužel není moc mechanicky odolný, jako sítotisk to rozhodně odolné není, řekl bych tak o stupeň lepší než propisot. A navíc jsem neviděl třeba bílý toner, ale věřím, že určitě existuje.
Toner by ale pak šel překrýt ochranným lakem
Možná by šla tím tonerem udělat na panel maska-negativ, která by se vybarvila definitivní odolnou barvou. Tonerovou masku pak nějak odstranit a zbyly by jen nemaskované tvary.
Dříve jsem jim dával Corela, toho už nemám a třicetidenní Corel Suite X4 nebo X5 mi nevím proč na W7 nejde nainstalovat i když na tý mašině nikdy před tím nebyla.
S PDF a bitmapama je prý občas rozměrový problém.
Co nějaký cadový formáty, DWG, DXF a pod?
Místní reklamkář má ještě 14 dní dovču a další, co je v rozumným dosahu laminační tisk nedělá, jen řeže a laseruje.
Ve spojitosti s laserem, nezkoušel jste někdo vypálit (něco jako vyglavírovat) popisy do plastovýho čelního panelu škatulí z GME a pak ty zahloubení přejet nějakou barvou? Otázka je, jakou barvou aby držela a zároveň nenažrala plast kde nemá být.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
S DXF problém není, posílám ho do svýho Sihouetťáka řezačky a je to naprosto přesný.
Na čem se vlastně dělaj ty samolepící laminační tisky? Nějakej stříkací plotter s tím, že se to pak zalaminuje plastem? A kolik ty fólie mají celkovou tloušťku? Je to na čelní panel, kterej se zasouvá do vedení dna a víka krabice. Když jsem zkusil na panel přiložit 100g papír pro laserku, ještě to zasunout šlo ale s tou laminační fólií navíc to už nejspíš nepůjde.
Napadá mě vytisknout popis na papírovou samolepku, co se může strčit do laserovky a pak to něčím slabým průhledným přelepit. Třeba přenašečkou na reklamkový fólie. Ale i ta je dost tlustá.
Zkusil jsem popisy na černý panely vyřezat z bílý reklamkový fólie na Sihueťáku řezacím plotteru. Vyřezat a vytrhat to šlo bez problému ale přenýst 5-6 mm vysoký písmo přenašečkou je naprostá šílenost. Čára písma je jen cca 1 mm tlustá a přenašečka nedokáže písmenka odlepit od podkladu. Musel bych kažýmu písmenku pomoct podebráním nějakou jehlou a to je strašná pakárna.
Nějakej jinej nápad?
Neexistuje třeba do laserky plastová teplotně stabilní plastová samolepka na který dobře drží toner a není potřeba ji přelaminovávat?
Díky!
Co se týče potisku, existujou tiskárny na přímý potisk plastu inkoustem a následnou stabilizaci IR žárovkou, otěru odolné (štítky, návleky na svorky atd.), nevím jaké rozměry požaduješ.
Preparování písmenek z řezané folie je nesmysl, to je tak na auta v řádu decimetrů a s krycí folií.
Jinak poměrně odolný je tisk inkoustem, asi i laserem na "obyčejný" papír a následné prosycení voskem na ploše žehličky/vařiče, je to částečně transparentní podle podkladu.
Slušný je taky inkoustový tisk na speciální papír, vyráběla i Foma Hradec, jde o obdobu fotografického papíru s potaženou vrstvou, různé gramáže i lesky, včetně "normální" tloušťky papíru, mám takhle kruhové stupnice na RC generátoru, neotírá se, nežloutne.
https://www.foma.cz/produkty-inkjet-mat ... etail-1735
https://fomaobchod.cz/inkjetmaterialy/m ... ?ItemIdx=6
Tohle všechno by mělo dobré studio nabídnout (a znát).
Nebo jsem si nechal vyrobit panely v cinske fabrice na tistaky, dal jsem cernou masku a bily potisk. Tohle vypadalo taky pekne a odolne, vyhoda byla v tom, je jsem na zadni stranu panelu pripajel smd ledky kterych jsem tam mel hromadu + nejake posuvne registry na ovladani a nemusel jsem pak resit jejich instalaci. Ledky svitily derami v panelu ktere jsem zamazl epoxidem a pretrel lihovou fixou v barve panelu.
Byl jsem v papírnictví jestli něco nemají. Prý existují samolepící fólie pro studenou jednostrannou laminaci, ale nemají je.
Napadla mě klasická oboustranná laminovačka za tepla a dát při laminaci na sebe dva papíry a pak to po obvodu střihnout aby vznikl jednostraně laminovanej papír a pak ho přilepit na panel oboustrankou. Netuším ale, jestli se jednostraná laminace nezkroutí do ruličky.
Ty fomácký fotopapíry, o kterých píšeš jsi na panel přilepil jak? Sprejovým kontaktním lepidlem nebo slabou oboustrankou? Jestli lepidlem, to lepidlo s fotopapírem nic neudělalo? Obávám se, že po nastříkání obou ploch se to nemůže narosit aby šlo tisk proti panelu přesně usadit a zaválečkovat.
A ten voskovanej papír, to se na panel přižehlí? Lepit určitě ničím nepůjde.
Použil jsem co dům dal a celkem to vypadá dobře a šmatlání prstama to snáší bez problémů.