Fotak Mercury VQ2220

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Hubert_79 »

Mno, nazývat to, co v Nokii 7650 bylo "foťákem" a výstupy "fotkami" chce notnou dávku fantazie :P To fotilo naprosto strašně. Ale zas jo, každá cesta začíná prvním krokem.
Mám doma ještě jednu "fosilii", a to Nikon D1x, což byla ve své době naprosto top class zrcadlovka a stála někdy kolem roku 2001 čtvrt mega; bez baterie a paměťové karty. Tehdy bylo rozlišení 6 MPix téměř jak scifi. Faktem je, že tak rychle ostřící (pět bodů!) a bytelně postavený aparát už jsem v prackách neměl. Výstup, no při poladění v Lightroom na hranici použitelnosti...
Mám to v téměř sbírkovém stavu, fotilo to jen v ateliéru. Problémem je ale NiMH baterie, která se už hodně blbě shání.
Mělo to ještě "bratříčka" orientovaného na rychlost, D1H, to mělo 2,7 MPix a umělo to asi osm fotek za sekundu. Ta verze X byla orientovaná na rozlišení a umí to jen 3 fotky za sekundu, při devíti se zaplní buffer a pak to asi 10 s zapisuje.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“