brána - spotřeba za rok .
Moderátor: Moderátoři
- jardavysocina
brána - spotřeba za rok .
Dnes jsem to měřil - 25 W a to nic neběží , jen se dá " otevřít " .
Dá se nějak ušetřit ?
Jarda
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
nechceš třeba trochu přemejšlet, než takovou blbost plácneš?
nebo jako dyž přijede, tak pude napřed do baráku zapnout vypínač, pak zmáčkne dálku aby se to vodevřelo a teprv zajede, auto u toho celou dobu na ulici a nejlíp nastartovaný? pane vachmajstr, vy ste hlava!!
- jardavysocina
To je jen další stálý žrout do baráku . A dva mražáky a lednice k tomu . . .
Jarda
- jardavysocina
Pochybuju, že to ale bude úplně jednoduchý rozdělit na samostatný napájení trafa motorů a přijímače. Řízení brány je dost provázaný přes snímání proudu motorů s řídícím čipem a mám obavu, že při krátkým impulzu, co leze z přijímače se nestačí po zapnutí napájení trafa motorů vše ustálit a rozjet jako při trvalým napájení. Napájení řídícího čipu by muselo taky zůstat zachovaný, jinak by nevedělo, co byl předešlý povel. Na mých vratech i bráně je pro každej pohon jen jedno tlačítko, po každým stisku se vykoná zastavení a opačnej pohyb. Ten impulz z přijímače by musel nejspíš nahodit nějakej sekvencér, kterej by zapnul napájení trafa, počkal 2-3 sekundy na ustálení a pak teprve vygeneroval impulz na rozjezd motoru. No a nakonec po cca 1-2 minutách odpojil napájení trafa motorů.
Jdu změřit odběry, jestli to má smysl řešit.
Edit: garážovky podle Avometu žerou v klidu 9 mA a dvoukřídlý vrata 12 mA. To je dohromady 5W, 0,12 kWh za den. Taliáni, co ten Apromatic vyráběli zas nejsou úplně blbí. Tohle asi nemá cenu řešit, při dnešních cenách asi 2 kačky za den.
Po baráku je víc trvale zapnutých krámů, co žerou v klidovým stavu mnohem víc, třeba LCD telky klidně i 30W.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!