Watthodina (Wh tzn. W*h) je jednotka práce (energie), zatímco watt za hodinu (W/h) je jednotka rychlosti nárůstu výkonu. Třeba když nabíhá temelínský blok z nuly na plný výkon např. 2 hodiny, tak ten výkon roste rychlostí 0,5 GW/h.PotPalo píše:Furt nechápem čo je zle na Wh. Watthodina, Wattov za hodinu.
brána - spotřeba za rok .
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
PotPalo píše:Tak tak, tiež som myslel že to / je "za", rovnako ako pri kb/s alebo km/h. Nie ako deleno. A takto vznikajú nedorozumenia. Jeden to berie ako delené, druhý ako za.
"za" znamena vzdy delenie. Takze pri rychlosti (ci uz pohybu alebo datoveho prenosu) je v menovateli cas. Ak je citatel konstantny, zmensenie casu znamena zvacsenie rychlosti.
Dodavatel energie uctuje energiu. Energia ja vykon (prikon) KRAT cas. Alebo integral, ci obsah plochy pod krivkou vykonu v casovom grafe.
Akorát tu stále nikdo nevysvětlil, kam teda mizí v dotyčným Panasoniku v režimu Stand-by energie naměřená elektroměrem i zásuvkovým wattmetrem. Kdyby byl Panasonik jen jeden, tak řeknu že mu něco je. Ale dělá to i druhej.
To mi-ro, na Vánoce jim budou u mě 3 roky, model 2018. Když vyškubnu šňůru ze zásuvky, ledka Stand-by zhasne během sekundy. A jestli nevěříš, tak se klidně zastav a můžeš bádat. Nebo ti ji mám dovýst?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na ľavej strane rovnice sa ti vykrátia hodiny v čitateli s hodinami v menovateli a teda s pravou stranou rovnice sa ti to nerovná. Na strednej by to bola znížená známka a na výške by si rovno letel zo skúšky. Skús sa nad tým ešte zamyslieť a popracovať na svojej odbornosti.p32 píše:Ano, lepší by bylo 400 Wh : 20 hodin = 20 Wh. (spotřeba elektřiny 20 W za 1 hodinu nebo 20 W/h,
Ano, čekám až mi z distributor elektřiny bude účtovat v GJoulech. Nečetl jsi náhodou toto?samec píše:Môžeš rátať spotrebu trebárs v Joule a výkon či príkon v Joule za sekundu, ale jednotky ti musia sedieť aj v rovnici aj vo vvýsledku.
Zatím největší zdražení přišlo pro asi 3000 domácností v Břeclavi, kde u společnosti Teplo Břeclav stouply od října ceny téměř pětinásobně ze 628 Kč za gigajoule (GJ) na 3030 Kč za GJ.
- tomasjedno