brána - spotřeba za rok .

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tomasjedno

#46 Příspěvek od tomasjedno »

PotPalo píše:Furt nechápem čo je zle na Wh. Watthodina, Wattov za hodinu.
Watthodina (Wh tzn. W*h) je jednotka práce (energie), zatímco watt za hodinu (W/h) je jednotka rychlosti nárůstu výkonu. Třeba když nabíhá temelínský blok z nuly na plný výkon např. 2 hodiny, tak ten výkon roste rychlostí 0,5 GW/h.
p32

#47 Příspěvek od p32 »

Máš pravdu, ale to "/" je myšleno "za". Ze zvyku se tím myslí ne vždy to, co psal správně tomasjedno. To je prostě asi podle regionu, kdysi jsem chtěl v Praze sodovku a dali mi sifon. :lol:
PotPalo

#48 Příspěvek od PotPalo »

Tak tak, tiež som myslel že to / je "za", rovnako ako pri kb/s alebo km/h. Nie ako deleno. A takto vznikajú nedorozumenia. Jeden to berie ako delené, druhý ako za.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Kremik

#49 Příspěvek od Kremik »

I tak je to nesmysl, protože spotřebič nespotřebovává příkon, ale elektřinu.
PotPalo

#50 Příspěvek od PotPalo »

A dodávateľ elektriky nám potom účtuje čo? :lol:

Keby nám to elektrárne účtovali napríklad v lentilkách, tak to tu budeme počítať na lentilky, či je to spotreba, príkon, alebo niečo iné. :wink:
rnbw

#51 Příspěvek od rnbw »

PotPalo píše:Tak tak, tiež som myslel že to / je "za", rovnako ako pri kb/s alebo km/h. Nie ako deleno. A takto vznikajú nedorozumenia. Jeden to berie ako delené, druhý ako za.

"za" znamena vzdy delenie. Takze pri rychlosti (ci uz pohybu alebo datoveho prenosu) je v menovateli cas. Ak je citatel konstantny, zmensenie casu znamena zvacsenie rychlosti.

Dodavatel energie uctuje energiu. Energia ja vykon (prikon) KRAT cas. Alebo integral, ci obsah plochy pod krivkou vykonu v casovom grafe.
Celeron

#52 Příspěvek od Celeron »

To je tady zase blábolu co nic neřeší. :roll: Já tady o žádnejch watthodinách nic nepsal, to si laskavě řešte s jinejma a jinde.
Akorát tu stále nikdo nevysvětlil, kam teda mizí v dotyčným Panasoniku v režimu Stand-by energie naměřená elektroměrem i zásuvkovým wattmetrem. Kdyby byl Panasonik jen jeden, tak řeknu že mu něco je. Ale dělá to i druhej.
To mi-ro, na Vánoce jim budou u mě 3 roky, model 2018. Když vyškubnu šňůru ze zásuvky, ledka Stand-by zhasne během sekundy. A jestli nevěříš, tak se klidně zastav a můžeš bádat. Nebo ti ji mám dovýst?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
mi-ro

#53 Příspěvek od mi-ro »

Tady se vede diskuze o tom, jestli se ti v Panáku ztrácejí jenom Watty a nebo i hodiny. :D
..to bude jen ňákej odpůrek
samec

#54 Příspěvek od samec »

p32 píše:Ano, lepší by bylo 400 Wh : 20 hodin = 20 Wh. (spotřeba elektřiny 20 W za 1 hodinu nebo 20 W/h,
Na ľavej strane rovnice sa ti vykrátia hodiny v čitateli s hodinami v menovateli a teda s pravou stranou rovnice sa ti to nerovná. Na strednej by to bola znížená známka a na výške by si rovno letel zo skúšky. Skús sa nad tým ešte zamyslieť a popracovať na svojej odbornosti. ;)
p32

#55 Příspěvek od p32 »

Hezky jsi to napsal. A kde jsi v tom nepochopil to, v čem se píše spotřeba elektřiny? Podle tebe opravdu ve Wattech? :lol:
samec

#56 Příspěvek od samec »

Môžeš rátať spotrebu trebárs v Joule a výkon či príkon v Joule za sekundu, ale jednotky ti musia sedieť aj v rovnici aj vo vvýsledku.
PotPalo

#57 Příspěvek od PotPalo »

Pánové pánové! Zase sa vŕtate v howne. Otázka bola prečo to žerie 20W keď by malo 0,5W. Že by si to počítalo v stand-by nejaké bitcoiny a odosielalo na základňu? A možno zaznamenáva zvuk z miestnosti (keď má kameru tak aj obraz) a to odosiela. :pako:
p32

#58 Příspěvek od p32 »

samec píše:Môžeš rátať spotrebu trebárs v Joule a výkon či príkon v Joule za sekundu, ale jednotky ti musia sedieť aj v rovnici aj vo vvýsledku.
Ano, čekám až mi z distributor elektřiny bude účtovat v GJoulech. Nečetl jsi náhodou toto?
Zatím největší zdražení přišlo pro asi 3000 domácností v Břeclavi, kde u společnosti Teplo Břeclav stouply od října ceny téměř pětinásobně ze 628 Kč za gigajoule (GJ) na 3030 Kč za GJ.
:lol:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od ZdenekHQ »

Počkej, až Ti to přepočítá na základní jednotky SI. :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
tomasjedno

#60 Příspěvek od tomasjedno »

Jj, kilogramy a čtvereční metry ještě asi dá, ale se se sekundami na -2. bude mít těžký problém :D
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“