Zasvinění WINDOWS dotaz
Moderátor: Moderátoři
- jardafiala
- pocitujlasku
To, ako velmi je to bezpecne, je na tvojom zvazeni, ale ja za tie roky som nikdy s aliexpress problem nemal, dokonca parkrat vratili peniaze, ked tovar neprisiel, alebo bol poskodeny, pripadne zistili, ze obchodnik je podvodnik a rovno zrusili objednavku a vratili peniaze.
Dělá to vadný SATA driver - ve správci zařízení se hlásí jako výrobce Microsoft.
Řešení je buď přeinstalovat SATA driver přímo od výrobce - Intel, Microsoft, Sil, akorát win si co zase náhodně po čase vrátí zpět.
Nebo sáhnout do registrů podle návodu:https://www.dell.com/support/kbdoc/cs-cz/000125194/windows-10-task-manager-reports-100-disk-utilization-with-msi-mode-enabled a pak restartovat.
Jinak na platby kartou do zahraničí doporučuji vřele virtuální kartu.
- jardafiala
V okolí mám taky jeden případ - ženské přišel email ať pošle údaje k přístupu na ebanking a ona je poslala a pak zadala i potvrzovací kód. Pro platby přes ebanking není omezení. Škodu měla hned dvakrát - s vybíleným účtem nestihla zaplatit splátky půjček, tak jako bonus dostala ještě penále od lichvářů.
Druhý blbec pozbyl peněženku a samozřejmě měl v ní na lístečku pin. Výběr hotovosti z bankomatu omezen je, ale převod peněz z platbomatu omezen není.
Jediné řešení je částečné omezení svéprávnosti, ale o tom většina těhlech lidí nechce slyšet.
- jardafiala
EDIT tak jsem si našel co je platbomat a trochu mě to překvapilo, tam skutečně neplatí můj nastavený denní limit, no teda fuj
- serviceman
- pocitujlasku
jardafiala píše:jak je možné někomu vydojit účet? Přece mám nastavený denní limit plateb kartou (asi 2000) a stejně mám limit plateb přes internet, A kromě toho KAŽDOU platbu potrvrzuju přes SMS?
Kazdy den ti stiahnu nejaku sumu v ramci toho limitu. oni to skusaju po malych ciastkach, a postupne zvysuju az dosiahnu ten limit.
Urcite potvrdzujes KAZDU platbu?
jardafiala píše:Když zaplatím na aliexpresu NIC TAKOVÉHO nikdo nechce.
Staci, ze sa budu tvarit, ze platis kartou niekde v afrike a ziadne overovanie nepotrebuju.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- jardafiala
- jardafiala
- josef_novak
jardafiala píše:Platbomat - s tím mě spořitelna docela dostala, použil jsem chat a ptal se. Nelze nastavit limit (ten je nastaven na 200000) ani nelze zablokovat použití této služby, to mi přijde docela DIVNÉ.
Vsechny detaily teto zalezitosti neznam ale co jsem slysel, prihlasujes se tam stejnym zpusobem jako do internetoveho bankovnictvi, takze v nastavovani limitu nevidim zadny velky smysl. Pokud se tam nekdo prilasi, muze udelat to same z i jakehokoliv jineho compu na svete.