BM215 a 215A
Moderátor: Moderátoři
BM215 a 215A
Restauruji přístroj BM215 a řídím se také podle schématu z návodu BM215A, chtel jsem se jen zeptat, jestli je v přístrojích nějaký zásadní rozdíl?
Díky, Jarda.
Ještě jedna věc je na těch cenách zvláštní. Komlikovaný přístroj jako osciloskop se sežene od 2 tisíc, ale takové primitivnosti jako GDO, sledovač signálu jsou super drahé. Cena GDO v aukcích klidně dosáhne 3500 Kč, sledovač BS 367 i 1900 Kč a vobler BM419 se posledně vydražil za 6600 Kč. A přitom si myslím, že osciloskop je potřebnější než sledovač nebo GDO. Bude tu hrát asi roli sběratelská hodnota.
S tím jaké má kdo zkušenosti s náhradou 6Z31 polovodičovou diodou by mě zajímalo také, osobně myslím že by to nemělo mít vliv.
Cena BM215 mi připadá trochu přitažená za vlasy, prodával jsem jich postupně asi 6ks v různém stavu za mnohem lepší peníze a lidi se o ně moc nervali, měl jsem je trochu vyleštit a dát na aukro.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
No bohužel, jsou to staré kusy, na některých zlobí kontakty v poli, na leckterých kontakty patic, občas nějaká sekce nějakého přepínače, dost často byly přerušené bočníky, velmi často se ulámou ty svorky pro ext. měření (mosaz křehne), kondíky....
BTW, kdesi byl článek (možná z nějaké voj. příručky, možná ze Sdělovačky apod.) - jak využít BM215 při opravách v radioopravně. Bylo tam jednak popsáno měření napětí, použití jako ohmmetr, tester kondenzátorů a pár dalších věcí - nemá to někdo ?
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Sendyx píše:2 Zdenoeddie - nevím na kolik si ceníš svého času, ale moc se to nevyplatí. Mnohem jednodušší přístroj chtěl známý stavět, nakonec si ode mne koupil rusa a ten dílem rozestavěný jsem zde prodával.
no v lete mam casu az az,takze nejaky mesiac prace ma nezabije,hlavne ak ma to bavi,ked som dokazal zosilovac robit tyzden kazdy den asi 16 hodin,tak preco nie aj toto