AT90S2313

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Filda

AT90S2313

#1 Příspěvek od Filda »

Ahoj ........potřebuju procesorAT90S2313, ale v gme mají ve složce procesorů co začínají 90S jen procesor ATTINY 2313 - 20PU .... Je to to stejné? Nebo je to uplně něco jiného? Omlouvám s procesory normálně nedělám :oops:
nekmil

#2 Příspěvek od nekmil »

ATTINY2313 je vylepšená verze.Vývodově kompatibilní, rozdíly najdeš v katalogovém listu.
Filda

#3 Příspěvek od Filda »

no anglicky neumím a procíkum moc nerozumím :D takž polopatě: Když mám tu vylepšenou verzi a mám program který má být na AT89s2313 a nahraju ho do tohodle Attina poběží tam normálně?
mety

#4 Příspěvek od mety »

Ja som ho tam nemohol nahrať vôbec,po použiti 90S2313 to šlo na prvý krat.
Filda

#5 Příspěvek od Filda »

mety píše:Ja som ho tam nemohol nahrať vôbec,po použiti 90S2313 to šlo na prvý krat.

:? teď si mě zkazil náladu :cry: Já se těšil že mě ten výrobek konečně pojede :cry:

Dělám tohle už jen naprogramovat ten procesor, ale mám jen tu attiny2313-20PU
nekmil

#6 Příspěvek od nekmil »

V tom Bascomu stačí zaměnit $regfile = "2313def.dat"
za $regfile = "attiny2313.dat"
není potřeba ani krystal, lze použít vnitřní RC hodiny.

ATtiny2313 je dodáván z výroby se zapnutou děličkou hodin 8-mi, tedy běží na 1MHz. $crystal = 1000000

S takovým jednoduchým programem by neměl být problém, nepoužívá žádné timery,přerušení atd.

Pokud bys měl problémy tak se mi ozvi nějak to pořešíme.
mety

#7 Příspěvek od mety »

90S2313 sa už nevyrábaju ,len attiny2313
Filda

#8 Příspěvek od Filda »

nekmil píše:V tom Bascomu stačí zaměnit $regfile = "2313def.dat"
za $regfile = "attiny2313.dat"
není potřeba ani krystal, lze použít vnitřní RC hodiny.

ATtiny2313 je dodáván z výroby se zapnutou děličkou hodin 8-mi, tedy běží na 1MHz. $crystal = 1000000

S takovým jednoduchým programem by neměl být problém, nepoužívá žádné timery,přerušení atd.

Pokud bys měl problémy tak se mi ozvi nějak to pořešíme.

zatím děkuju .... zítra na praxi to naprogramuju a pokusím se to rozchodit ...... snad to pojede :D
Filda

#9 Příspěvek od Filda »

no tak to nejede :roll: ........ mistr na praxi to zkoušel ale pak mě ten v*l řekl že to jeho programátor neumí ............ tak jsem to dal kamošovi a ten to naprogramoval, ale zámek nejede :cry: ........ na displeji svítí jen zkušební obrazec (čtverečky) ......... když něco namačkám na klávesnici tak se mírně zvýší odběr (ale i po namačkání hesla (po slepu) 1234 a potvrzení se nic neděje :? ). Nevím si už dál rady ..... programátor na to doma nemám abych to zkoušel :(
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Filda

#10 Příspěvek od Filda »

nekmil: ty si dělal ten kod zamek?
nekmil

#11 Příspěvek od nekmil »

Ten zámek jsem nestavěl. Pokud se na displeji nic nezobrazuje tak je někde zrada. Zkoušel jsi ten simulátor v Bascomu ?
Filda

#12 Příspěvek od Filda »

nekmil píše:Ten zámek jsem nestavěl. Pokud se na displeji nic nezobrazuje tak je někde zrada. Zkoušel jsi ten simulátor v Bascomu ?

no já jsem jen předal procesor a na druhý den mě ho dal naprogramovaný ......... ( říkal jsem mu i to s tím přepsáním $regfile jak si tu psal). Nikde v zapojení chybu nemám ... kontrolované asi 5X takže to bude v tom procesoru - programu (možná to blbě naprogramoval - ja u toho nebyl).

Škoda že na ni není nějaký lehký programátor jak na pic .... to už bych si ho zkusil programovat doma.
nekmil

#13 Příspěvek od nekmil »

Předpokládám že jsi ten program z té stránky okopíroval ,spustil kompilaci v Bascomu a obdržel nějaké výsledky, soubor *.HEX, *.BIN atd.

Nehlásil žádné chyby ? Teď se dívám že tam není správně definováno připojení displeje, proto asi nic neukazuje.

Config Lcdpin = Pin,Db4 = Portb.0 , Db5 = Portb.1 , Db6 = Portb.2 ,_ Db7 = Portb.3,E = Portd.6 , Rs = Portd.5

Pokud máš na PC port LPT tak programátor není problém.
Filda

#14 Příspěvek od Filda »

nekmil píše:Předpokládám že jsi ten program z té stránky okopíroval ,spustil kompilaci v Bascomu a obdržel nějaké výsledky, soubor *.HEX, *.BIN atd.

Nehlásil žádné chyby ? Teď se dívám že tam není správně definováno připojení displeje, proto asi nic neukazuje.

Config Lcdpin = Pin,Db4 = Portb.0 , Db5 = Portb.1 , Db6 = Portb.2 ,_ Db7 = Portb.3,E = Portd.6 , Rs = Portd.5

Pokud máš na PC port LPT tak programátor není problém.

Na mě nesmýš tak odborně ....... já doma programoval jen pic16f84 a to jsem tan nahrál hotový program 8-) ................... Config Lcdpin = Pin - teď jsem to kontroloval (porovnával jsem program a schéma) a je to OK.
Ten programátor by mě zajímal ..... hodíš sem nějaký odkaz na nějaký jednoduchý? Zkoušel jsem hledat .... ale nevím který vybrat abych s ním programoval tuhle attinu. Díky
nekmil

#15 Příspěvek od nekmil »

Používám tohle - http://www.bsdhome.com/avrdude/
a k tomu je grafické rozhraní - http://avr8-burn-o-mat.aaabbb.de/

k LPT to mám připojeno přes oddělovač 74245 pro ochranu.
Hraju si tady s tím programem v simulátoru a je tam problém v klávesnici a čtení z tabulky DATA.
Dneska už toho nechám ,kunu na to zase zítra.
Skol :)
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“