AT90S2313
Moderátor: Moderátoři
za $regfile = "attiny2313.dat"
není potřeba ani krystal, lze použít vnitřní RC hodiny.
ATtiny2313 je dodáván z výroby se zapnutou děličkou hodin 8-mi, tedy běží na 1MHz. $crystal = 1000000
S takovým jednoduchým programem by neměl být problém, nepoužívá žádné timery,přerušení atd.
Pokud bys měl problémy tak se mi ozvi nějak to pořešíme.
nekmil píše:V tom Bascomu stačí zaměnit $regfile = "2313def.dat"
za $regfile = "attiny2313.dat"
není potřeba ani krystal, lze použít vnitřní RC hodiny.
ATtiny2313 je dodáván z výroby se zapnutou děličkou hodin 8-mi, tedy běží na 1MHz. $crystal = 1000000
S takovým jednoduchým programem by neměl být problém, nepoužívá žádné timery,přerušení atd.
Pokud bys měl problémy tak se mi ozvi nějak to pořešíme.
zatím děkuju .... zítra na praxi to naprogramuju a pokusím se to rozchodit ...... snad to pojede
nekmil píše:Ten zámek jsem nestavěl. Pokud se na displeji nic nezobrazuje tak je někde zrada. Zkoušel jsi ten simulátor v Bascomu ?
no já jsem jen předal procesor a na druhý den mě ho dal naprogramovaný ......... ( říkal jsem mu i to s tím přepsáním $regfile jak si tu psal). Nikde v zapojení chybu nemám ... kontrolované asi 5X takže to bude v tom procesoru - programu (možná to blbě naprogramoval - ja u toho nebyl).
Škoda že na ni není nějaký lehký programátor jak na pic .... to už bych si ho zkusil programovat doma.
Nehlásil žádné chyby ? Teď se dívám že tam není správně definováno připojení displeje, proto asi nic neukazuje.
Config Lcdpin = Pin,Db4 = Portb.0 , Db5 = Portb.1 , Db6 = Portb.2 ,_ Db7 = Portb.3,E = Portd.6 , Rs = Portd.5
Pokud máš na PC port LPT tak programátor není problém.
nekmil píše:Předpokládám že jsi ten program z té stránky okopíroval ,spustil kompilaci v Bascomu a obdržel nějaké výsledky, soubor *.HEX, *.BIN atd.
Nehlásil žádné chyby ? Teď se dívám že tam není správně definováno připojení displeje, proto asi nic neukazuje.
Config Lcdpin = Pin,Db4 = Portb.0 , Db5 = Portb.1 , Db6 = Portb.2 ,_ Db7 = Portb.3,E = Portd.6 , Rs = Portd.5
Pokud máš na PC port LPT tak programátor není problém.
Na mě nesmýš tak odborně ....... já doma programoval jen pic16f84 a to jsem tan nahrál hotový program
Ten programátor by mě zajímal ..... hodíš sem nějaký odkaz na nějaký jednoduchý? Zkoušel jsem hledat .... ale nevím který vybrat abych s ním programoval tuhle attinu. Díky
a k tomu je grafické rozhraní - http://avr8-burn-o-mat.aaabbb.de/
k LPT to mám připojeno přes oddělovač 74245 pro ochranu.
Hraju si tady s tím programem v simulátoru a je tam problém v klávesnici a čtení z tabulky DATA.
Dneska už toho nechám ,kunu na to zase zítra.
Skol