Jak vyčistit kondenzátor sušičky
Moderátor: Moderátoři
-
petrfilipi
Jak vyčistit kondenzátor sušičky
Při zevrubné kontrole sušičky s tepelným čerpadlem jsem narazil na "zahnojený" kondenzátor. Přední vrstvu jsem vyčistil kartáčkem na zuby, ale zjistil jsem, že jsou ucpané průduchy mezi lamelami i hlouběji. Čistím to ocelovým 0,6mm drátkem - ale je to opravdu velká pakárna. Není na to nějaká kapalina, která by se pak, společně s nepořádkem, vysála? Nemáte s čištěním někdo zkušenosti?
Díky za odpovědi.
Petr
Výměník zatím vypadá dobře, ne?
P.S.: s tím drátem bych měla asi trochu strach...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Chtělo by to foukat ze zadní strany dopředu.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
-
petrfilipi
Michal22 píše:... Výměník zatím vypadá dobře, ne?...
Nádhera. Závidím. Drátem to šťourám opatrně, je to nalepené z boku na lamelách. Vysavač posbírá jen to, co drátem vyšťourám.
Edit - tak asi hotovo, stav je o 90% lepší. Vzal jsem to, jak radil Michal22, tvrdším štětcem a použil jsem trochu jaru.
Díky všem za rady.
PF
- Artaban001
-
petrfilipi
Ale nevím, jak by jednotlivá vlákna hřebenu musela být silná, protože ten můj drát 0,6mm (nebo 0,8mm) jsem naskrz prostrkával s obtížemi. Ty moje lamely asi nejsou úplně ploché. Ale dělat to drátkem jednu lamelu za druhou je šílená práce.
- Artaban001
-
petrfilipi
Bude-li kartáč tvrdý, ohnou se ty lamely.
Tvrdý štětec je tak akorát.
Objednal jsem v místním modelářské e-shopu ocelový drát 0.5 a 0.35mm. Dva a dva metry stály 40 Kč, tak to ještě obětuji. Zkusil bych to nastříhat tak na 6cm, zatavit do plastu a vytvořit tak vlastní kartáč se správnou roztečí
PF
- tatramacek