Natvrdo spojene vystupy operakov
Moderátor: Moderátoři
Natvrdo spojene vystupy operakov
Podla toho, co som cital, sa vystupy operakov nesmu spojit natvrdo. Takze urobili sudruzi niekde chybu alebo to moze fungovat?
No tak koukám že mě Milan_F předběh s odpovědí
A kutilmile - nelituju tě
jasin píše:Nejedná se o logický součet, ale o logický součin.
Zaleží, ako sa na to pozeráš. Ja tvrdím že súčet. Ak je otvorený výst. tranzistor hociktorého komparátora, výstup bude vždy v nulle. Súčin by bol ak by museli byť zapnuté všetky zapojené tranzistory. Dúfam že tu nechceš rozoberať celú boolovú algebru.
dolac píše:jasin píše:Nejedná se o logický součet, ale o logický součin.
Zaleží, ako sa na to pozeráš. Ja tvrdím že súčet. Ak je otvorený výst. tranzistor hociktorého komparátora, výstup bude vždy v nulle. Súčin by bol ak by museli byť zapnuté všetky zapojené tranzistory. Dúfam že tu nechceš rozoberať celú boolovú algebru.
Ať se na to díváte jak chcete, samotné spojení otevřených kolektorů je pořád logický součin. Prostě všechny kolektory musí "chtít" dávat na výstupu log. 1 a teprv potom je na výstupu opravdu log. 1.
Z hlediska vstupů do bazí těch tranzistorů jde o <b>negovaný</b> součet signálů (nikoliv <b>jen</b> součet), což je opět <b>součin</b>, ale tentokrát negovaných vstupů. (de Morgan).