autožárovky do hlavních světel
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
Nesmysl. Těch +150% světelného toku je srovnání oproti minimálním požadavkům předpisu ECE R112. Alespoň pan Osram to tak říká. A halogenky H4/H7 se podle tohoto předpisu měří při napětí 13,2 V.EKKAR píše:Těch 150% je vztažený k "noname" halogence, znamená to 150% JEJÍ základní svítivosti ato "plus" označuje vyšší životnost
Jsou definované kritické body v optické mapě. Body, aby neoslňoval (ten bývá oříšek - je to ta část v klínu tlumených) a zároveň taky třeba tzv III. pásmo - osvětlení značek nad vozovkou.
Luxmetrem ten NightBreaker svítí trochu víc, ale u potkávacích je to jen 1000lux vs. 1030lux (v nejsvětleším místě). Bohužel mám na paticích jenom 12.5V, holt auto nemá modul centrální elektriky, ale jde to dlouhými vodiči a přes spínač v páčce.
Při tom zkoušení jedna Osram Super zdechla, tak sem tam už nechal ty NBL. V noci ale subjektivně svítí víc, jelo se mi s nimi lépe. Jo a světla mám loni po repasi, nově pokovené paraboly uvnitř a plasty.
- tomasjedno
Závislost svítivosti a životnosti na napětí máš v grafu.
Při 13,2 V máš 2,5x menší životnost a o 37% víc světla než při 12 V.
Kdybys optimum definoval třeba tak, že za celou dobu životnosti dá sumárně nejvíc světla, tak se dostaneš někam k 11,5 V.
- Přílohy
-
50126FC6-7857-48C5-8926-DF7191438718.gif- (30.2 KiB) Staženo 157 x
Jenyk píše:Kvůli životnosti mám DRL dělaná těmito moduly:
V C4 mi v plastových parabolách prdnou tak 2 kusy H7 za rok. Je na nich denní svícení. Kupuju nejvobyčejnější u pumpy za 80-100 kus. Drahý praskaly úplně stejně jako obyčejný, možná ještě častěji. Ten modul z odkazu se mi za předpokládanou životnost auťáku ani nezaplatí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
https://www.osram.cz/am/night-breaker-led.jsp
Jsou teda dost drahé, co jsem koukal tak cca 3tis kč za pár
Zajímalo by mě jestli je u toho je nějaký výrazný nárust svítivosti (prakticky pozorovatelný) oproti klasickým halogenkám
- tomasjedno