mikrovlnka

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

#16 Příspěvek od mi-ro »

Silová pojistka bývá 8-13A, podle toho, zda je MW s grilem nebo ne. Ta malá by měla napájet ovládání a přepálí ji monitor switch. Takže bych hledal něco okolo dveřních spínačů a mechanismu dveří.
..to bude jen ňákej odpůrek
PotPalo

#17 Příspěvek od PotPalo »

Keď sa mu 5A pretaví za 3 sekundy po zapnutí ohrevu, tak to asi skrat na spínačoch nebude. Podľa mňa je tá poistka na prívode, aj keď je divné že by tam bola aj tá "SPECIAL FUSE F1", aj táto. Chcelo by to fotku tej dosky zospodu, a popis kam vedú tie káble.

Ono 230V * 5A = 1150W, takže pri typickom príkone mikrovlnky niečo nad 1200W by tie 3 sekundy na tú poistku aj sedeli. Pri skrate spínačov by buchla asi rýchlejšie, a poriadne.

Mikrospínače a ich poradie by som premeral aj tak. Rad sem známy doniesol mikrovlnku, ktorú zapol, normálne zohrievala, aj vypla, a v momente otvorenia dvierok vyletel istič. Samozrejme že boli zatečené mikrospínače a pomaly rozpínali. To by potom mohlo niekoho napadnúť meniť poistky, keď ich to prepaľuje, aj keď mikrovlnka funguje.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
sr71

#18 Příspěvek od sr71 »

rnbw píše:Aky je to typ mikrovlnky? A nieje tam vnutri aj schema? V starsich byvala.

Žádný štítek s modelovým označením jsem nenašel, je to Sharp s grilem, a bude už dost stará, odhaduji cca 20let. Ani štítek se schématem není zevnitř krytu nalepen.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“