Proč telefon mluví potichu?

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

Proč telefon mluví potichu?

#1 Příspěvek od TeslaPC »

Ahoj, řeším takový problém, doma používám staré telefony od Tesly, přinesl jsem si domů pár nových kusů které se mi líbí a chtěl bych je mít na volání (jde o šedivý telefon na obrázku všechny jsou stejné). Telefony jsem vyčistil vyměnil kondenzátory, a fungují, ale mluví hrozně potichu, narozdíl od novějších telefonů nebo béžového telefonu na obrázku, ty šedivý mluví hrozně potichu, a když z někým mluvím tak mu rozumím každé druhé slovo, zkoušel jsem vyměnit reproduktor ve sluchátku za novější, ale zlepšilo se to jen částečně, a pořád to mluví moc potichu. Nevěděl by někdo čím to může být, a jak to vyřešit?
Přílohy
IMG_20221222_115804 (1).jpg
IMG_20221222_115804 (1).jpg
IMG_20221222_115750 (1).jpg
IMG_20221222_115750 (1).jpg
pocitujlasku

#2 Příspěvek od pocitujlasku »

skusil si prehodit vyvody na sluchadle, alebo mikrofone? Pri domovom som mal rovnaky problem, takmer nebolo nic pocut. Ale ked som prehodil vyvody, tak zrazu bolo pocut ovela lepsie.
No vidis, a tak si sa bal
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

To má ještě uhlíkový mikrofon? Vymontuj ho a lehce s ním poklepej v různých směrech o něco pevného. Časem slepená uhlíková zrnka jsou problém.
Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

TeslaPC píše:doma používám staré telefony od Tesly, přinesl jsem si domů pár nových kusů které se mi líbí a chtěl bych je mít na volání (jde o šedivý telefon na obrázku všechny jsou stejné). Telefony jsem vyčistil vyměnil kondenzátory, a fungují, ale mluví hrozně potichu, narozdíl od novějších telefonů nebo béžového telefonu na obrázku, ty šedivý mluví hrozně potichu, a když z někým mluvím tak mu rozumím každé druhé slovo, zkoušel jsem vyměnit reproduktor ve sluchátku za novější, ale zlepšilo se to jen částečně, a pořád to mluví moc potichu.

dělal jsi na nich nějaké úpravy ?
jak je máš propojené ?
jaké mají napájecí napětí ?
jaké typy mikrofonů tam máš ? (MB, AUT ?)
jaký typ sluchátek ? (2x 27ohm, 50ohm ?)
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TeslaPC »

Mikrofony jsem měnil, ty co tam byly dost zlobily, tak jsem si do všech telefonů sehnal úplně nové mikrofony (úplně nové staré), jsou to uhlíkové mikrofony, telefony jsou připojené na ústřednu s napájecím napětím 48V, co za sluchátko tam bylo původně nevím, protože bylo v tak špatném stavu (shnilém) že na něm nejsou žádné nápisy, sluchátko co jsem tam dal je 50 Ohm. Žádné úpravy jsem na telefonech nedělal, jediné co jsem s nima udělal bylo to že jsem je komplet vyčistil, obrousil nějaké kontakty, a vyměnil kondenzátory.
ok1hga

#6 Příspěvek od ok1hga »

TeslaPC píše:Mikrofony jsem měnil, ty co tam byly dost zlobily, tak jsem si do všech telefonů sehnal úplně nové mikrofony (úplně nové staré), jsou to uhlíkové mikrofony

ale jaké ??
co je na nich napsáno ? (MB nebo AUT ?)
pokud jsi tam dal "MB", může to mluvit potichu . . .

. . . a pokud to uděláš obráceně, do přístroje MB dáš mikrofon AUT, tak to taky mluví jen velmi potichu . . .
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Nazdar , můžeš nám záhadu objasnit ?
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TeslaPC »

Na mikrofonu je napsáno AUT
ok1hga

#9 Příspěvek od ok1hga »

ústředna má naprázdno na lince cca 48V,
na kolik spadne napětí při zvednutí sluchátka ?

informace o telefonech se probíraly tady . . .
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Zeptám se tedy Jardy , jaké je tedy vlastně zapojení spojených telefonů komplet ? Můžeš dát odkaz , nebo i schema sem u obou systemů ? Nezajímá mne vlastní zapojení ústředny , ale vlastní spojení telefonů se zjednodušeným schematem napájení . Děkuji . To ani ve vedlejším vlákně není ....
ok1hga

#11 Příspěvek od ok1hga »

BOBOBO píše:jaké je tedy vlastně zapojení spojených telefonů komplet ? Můžeš dát odkaz , nebo i schema sem u obou systemů ? Nezajímá mne vlastní zapojení ústředny , ale vlastní spojení telefonů

jen dvou telefonů ?

telefony systému MB propojíš vzájemně jen dvěma dráty (napájení má každý přístroj svoje) . . .

telefony systému AUT propojíš vzájemně také jen dvěma dráty a u jednoho z přístrojů připojíš na linku napájení 48V přes vhodnou tlumivku . . .
při zvednutí sluchátka jednoho přístroje spadne napětí z 48V na zhruba 8V.
Při vytočení "0" na ciferníku se na lince objeví impulzy zvětšené indukčností tlumivky a přístroj naproti ti 10x cinkne (místo trvalého zvonění).
stačí ti to takto ?
Přílohy
telefon-Tesla-T58-UB-retro.jpg
tady je fotka telefonu i s nalepeným schématem
tady je fotka telefonu i s nalepeným schématem
telefon-Tesla-T58-UB-retro schema.jpg
telefon-Tesla-T58-UB-retro schema.jpg
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od TeslaPC »

Tak ted jsem to měřil a přišel jsem na zajímavou věc, celou dobu jsem žil v domění že z ústředny leze 48V, ale na lince je 25,5V, a při vyzvánění nějakých 60V. Jinak zapojení ústředny nevím, ta ústředna není můj bastl, mám starou ústřednu od Panasonicu, konkrétně Panasonic KX-T 308.
ok1hga

#13 Příspěvek od ok1hga »

TeslaPC píše:Tak ted jsem to měřil a přišel jsem na zajímavou věc, celou dobu jsem žil v domění že z ústředny leze 48V, ale na lince je 25,5V, a při vyzvánění nějakých 60V.

těch 25,5V je tam při zvednutém sluchátku ?
TeslaPC
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od TeslaPC »

Ne to jsem tam zapoměl napsat, 25,5V je tam při položeném sluchátku, při zvednutém je tam nějakých 3,8V
ok1hga

#15 Příspěvek od ok1hga »

TeslaPC píše:při zvednutém je tam nějakých 3,8V

to asi bude málo . . .
a možná je to ten důvod, proč ti to mluví slabě.
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“