Proč telefon mluví potichu?
Moderátor: Moderátoři
Proč telefon mluví potichu?
- pocitujlasku
TeslaPC píše:doma používám staré telefony od Tesly, přinesl jsem si domů pár nových kusů které se mi líbí a chtěl bych je mít na volání (jde o šedivý telefon na obrázku všechny jsou stejné). Telefony jsem vyčistil vyměnil kondenzátory, a fungují, ale mluví hrozně potichu, narozdíl od novějších telefonů nebo béžového telefonu na obrázku, ty šedivý mluví hrozně potichu, a když z někým mluvím tak mu rozumím každé druhé slovo, zkoušel jsem vyměnit reproduktor ve sluchátku za novější, ale zlepšilo se to jen částečně, a pořád to mluví moc potichu.
dělal jsi na nich nějaké úpravy ?
jak je máš propojené ?
jaké mají napájecí napětí ?
jaké typy mikrofonů tam máš ? (MB, AUT ?)
jaký typ sluchátek ? (2x 27ohm, 50ohm ?)
TeslaPC píše:Mikrofony jsem měnil, ty co tam byly dost zlobily, tak jsem si do všech telefonů sehnal úplně nové mikrofony (úplně nové staré), jsou to uhlíkové mikrofony
ale jaké ??
co je na nich napsáno ? (MB nebo AUT ?)
pokud jsi tam dal "MB", může to mluvit potichu . . .
. . . a pokud to uděláš obráceně, do přístroje MB dáš mikrofon AUT, tak to taky mluví jen velmi potichu . . .
BOBOBO píše:jaké je tedy vlastně zapojení spojených telefonů komplet ? Můžeš dát odkaz , nebo i schema sem u obou systemů ? Nezajímá mne vlastní zapojení ústředny , ale vlastní spojení telefonů
jen dvou telefonů ?
telefony systému MB propojíš vzájemně jen dvěma dráty (napájení má každý přístroj svoje) . . .
telefony systému AUT propojíš vzájemně také jen dvěma dráty a u jednoho z přístrojů připojíš na linku napájení 48V přes vhodnou tlumivku . . .
při zvednutí sluchátka jednoho přístroje spadne napětí z 48V na zhruba 8V.
Při vytočení "0" na ciferníku se na lince objeví impulzy zvětšené indukčností tlumivky a přístroj naproti ti 10x cinkne (místo trvalého zvonění).
stačí ti to takto ?