Philips 43PUS6101/12 chassi TPL16.1.ELA
Moderátor: Moderátoři
Philips 43PUS6101/12 chassi TPL16.1.ELA
Po zapnutí 13xblikne podsvit a až pak naskočí a běží. Našel jsem uloupnutý C8626 ....vyměněn ale bez výsledku. Při doteku pinzetou pinu 2. U8601 tv naskakuje bez problému. U8601 vyměněn...bez výsledku. Zkontrolovány všechny C a R kolem U8601 vše ok. Napájecí napětí HV - 389V Von-15V Led pásky(diody)svítí všechny. Nevím již na co se zaměřit aby tv startovala na první pokus.
- hajeklubos
p32 píše:Takže jsi vyměnil, co se dá a nakonec jsi zjistil problém v součástkách kolem toho U8601 v C8626 a R8601. Já mám spíše dojem, že tam byl studeňák, protože zase tak závislé na té velikosti R by to nebylo pokud by neměl špatný kontakt. Nepoprčil jsi to při té výměně C8626, když jsi předtím vše měřil a bylo to ok?
měřil jsem ho ale povrchně, až na radu kamaráda jsem ho vyndal a změřil miliohmetrem. Místo 0.18ohm měl 0.36ohm. Studeňák tam opravdu nebyl. Musel dostat šupu protože ten C8626 byl odloupnutý. Myslím že bylo štěstí že to nevylítalo celý.
Potřeboval bych poradit, jedná se o tento model tv, tak oživuji starší téma.
TV si prskla, nešel obraz, zvuk ano. Vyměněn rozpadlý C8626 47pF a R8601 , byl dál vadný R8605, ten jsem neměl - dána nějaká tep. pojistka na 100 oC. Fet a řídící obvod kupodivu přežil,TV naběhl, a normálně jede, ale při zapnutí několikrát po sobě nabíhá podsvit ( cca 13x), pak se chytí a jede. Když ho vypnu a zapnu už zahřátý, tak najede občas hned. Může mi někdo dát nějaký tip ? Vypadá to na stejný případ, jako píše rollnas, studeňák jsem zatím nenašel - zkusit to přefouknout okolo horkým vzduchem..? Nebo zkusit vyměnit řídící obvod, má mi dorazit po novém roce z Číny ?
Děkuji - B.Petřek