Oprava indukční desky Beko
Moderátor: Moderátoři
Oprava indukční desky Beko
-
petrfilipi
PF
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše:Asi bych se podíval i na ty velký foliový kondenzátory, tam bych možná viděl příčinu problému. Ovšem slovo Beko většinou znamená popelnici na SD.
Ano, ten nejbližší fóliový kondenzátor má nahnědlý povrch. Problém je, že jsou IGBT tranzistory a driver nedostupný. Jedině to risknout z Aliexpressu, či Ebay, ale mám strach, že budou buď mimotoleranční, či podvrh. Těžko se opravuje, když nejsou kvalitní součástky..
petrfilipi píše:Tady někdo řeší podobnou desku (nevím jestli i stejnou závadu) a je tam i proklik na nějaký problém s tvoji deskou.
PF
Děkuji za odkaz. Deska vypadá stejně, závada taky. Dokonce popisují problémy s fakeovými tranzistory z Číny.. tak nevím
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
ZdenekHQ píše:Ono je to hlavně škoda vyměnit všechny polovodiče a zapomenout na "obyčejnej" kondenzátor, i když trošku větší. Taky jsem to jednou podcenil a odplata přišla během týdne.
Děkuji moc za pomoc a správné nasměrování. Mohu se ještě zeptat na radu, kde lze sehnat náhradní kondenzátory? V TME jsem podobné provedení nenašel. Nebo jsem špatně hledal. děkuji
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele: