Bojler Dražice OKC 125 rok výroby 5/2000
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Bojler Dražice OKC 125 rok výroby 5/2000
Dá se opravit tento bojler Dražice OKC 125 asi je špatný termostat nebo nedej bože topná spirála ,dá se sehnat náhradní když ano tak kde ? díky
žádnou_reklamu_viz_pravidla.cz
elny.cz
Oba zmíněné díly mi tu zbyly po bojlerech, kterým prorezla nádoba, ale do Zlína je nepovezu.
- Artaban001
Součásti termostatu -zvlášť u novějších bojlerů - je tepelná ochrana, která je definitívní a resetuje se výměnou termostatu. Pokud se aktivuje tato pojistka, máš zanesený vnitřek a díky vrstvě kamene, která funguje jako izolace se Ti těleso přehřívá - a tak se Ti aktivuje pojistka. Jelikož je vnitřní zapojení bojleru celkem jednoduchý, dá se závada hledat ohmetrem za předpokladu, že jej máš odpojený od sítě. I ten termostat jde "prozvonit".
Při demontáži jsem zjistil, že 1/3 topnice je přerušená, anoda zcela pryč a uvnitř nádoby je nános cca 20cm písku a kamene. Dva kbelíky na fotce. Po vyházení a vypláchnutí je vidět, že vnitřní plášť je letech pořád čistý smalt.
Nechal jsem si koupit přírubu, těsnění, anodu a 2,2 kW topnici tady u instalatéra skoro v místě. Všechno to měl na prodejně a za chvilku to bylo pohromadě. Celé to nestálo ani 2tis, což mi mile překvapilo.
Ten termostat měl jak samostatně, tak i jako komplet se spodním víkem včetně kabeláže a knoflíku za pár korun. Já ho nepotřeboval.
-
petrfilipi
Tyto bojlery jsou klasika, elektrovýzbroj koupíš v každé elektroprodejně.
PF
- Artaban001