Osciloskop C8-12A - ako ho ovladat(?)/je chybny?

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
honza_jan

#16 Příspěvek od honza_jan »

Tenhle osciloskop má svoje specifika. Pokud máš zájem, tak ti pošlu naskenovanou celou dokumentaci. Textová část je přeložená do češtiny. Je to ale víc jak 70 MB dat a přes 200 stránek.
Všechno jde, jenom chcíplá koza ne.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jjilek »

Já mám ten osciloskop také, je to vynikající stroj, umožňuje měřit i jednorázové pulzy až do 10ns. Jeho ovládání záleží na konfiguraci. Mám k tomu taky v azbuce manuál, ale je děsně tlustý. Takže xerox by asi byl dost drahý, nevím, kolik to má stran, ale určitě nějakou stovku. Jde použít jako normální osciloskop, ale podrobnosti už si nepamatuji. Asi jde jen o to nastavit spouštění časové základny z interního (vstupního) signálu. Je to 20 roků, co jsem s ním pracoval a teď jej na mém bývalém pracovišti vyřadili a nechali mi jej. Mohu se tím sice trochu zabývat, ale nerad bych zbytečně. Ostatně právě jsem našel, že Ti někdo nabízí dokumentaci.
Soemtron

#18 Příspěvek od Soemtron »

Podobný osciloskop a podobný problém. Zelená čmouha na obrazovce, nejde nastavit bod - stopa. Má někdo skušenosti. návod, schema. Přístroj není můj.
Související s tematem - obrazovkou: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... sciloskopy
Ještě jeden starý odkaz od "zdenekxxx" http://www.cqham.ru/hpa/osc_c8-14.htm
Přílohy
Ruský osciloskop C8-14 S8-14_4.jpg
(38.78 KiB) Staženo 62 x
Ruský osciloskop C8-14 S8-14_3.jpg
(38.82 KiB) Staženo 70 x
Ruský osciloskop C8-14 S8-14_1.jpg
(21.43 KiB) Staženo 65 x
Ruský osciloskop C8-14 S8-14.jpg
Ruský paměťový osciloskop C8-14 S8-14
(40.04 KiB) Staženo 69 x
:!: Sháním SM ELKA 21A, 6521, OKU101...
Koupím obrazovku Toshiba LR30477
fredis

#19 Příspěvek od fredis »

To se ptáš na ten z Aukra? A Herberth1 neví? :wink: Ten už tam těch, někdy dost pochybnejch, uloženek střelil.. :lol: Chceš do toho jít? No je to opravdu balšoje. Když pominu váhu, tak těch 400 VA taky stojí za to. Podle mě jsou tyhle paměťáky už o ničem.
Soemtron

#20 Příspěvek od Soemtron »

Ano, ja to on. Prodejci se to také nepodařiko zaostřit. Je to tranzistorový nebo ještě elektronkový stroj??? Hledal jsem informace a hodilo mi to odkaz sem, jinak nic. Uvažoval jsem o něm, potřebuji občes zachytit jednorázový děj, ale asi do toho nejdu. Zaujal mne ale že je paměťový.
Naposledy upravil(a) Soemtron dne 07 kvě 2014, 16:57, celkem upraveno 1 x.
:!: Sháním SM ELKA 21A, 6521, OKU101...
Koupím obrazovku Toshiba LR30477
fredis

#21 Příspěvek od fredis »

Tranzistory a IO. Jenže tady u těch rusů je problém v tom, že používali speciální hybridy navržené jen pro určitý typ a v současné době buď absolutně nesehnatelné, nebo v tom lepším případě ano, ale za astronomické sumy :cry: . V C1-122 a C1-91 je to třeba 04KN009 který jsem na Ebayi viděl za 160 USD. Těch mám několik :lol: . Další katastrofa je třeba C-104 kde je podobných hybridů mraky a nic se nesežene, opravy katastrofa :cry: . Někteří odsud by mohli vyprávět :lol: . O té 104ce jsem uvažoval, ale po získání reálných informací od servisáka bych ji nechtěl snad ani zadarmo.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Habesan »

V první fázi bych se pokusil vypnout ten paměťový režim, jestli dokáže normálně ostřit v nepaměťovém režimu.

Očekával bych, že buď to paměťové, nebo ostřící napětí nebude v pořádku.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jjilek »

Kdysi jsem s tím docela reálně měřil i ty pulsy 10nS. Má vestavěnou zpoždďovací linku, takže signál nejprve spustí časovou základnu, poté proběhne přes zpožďovací linku. Pokud se pamatuji, tak jsou uvnitř nejen tranzistory, ale také miniaturní elektronky v kovu zapouzdřené, velmi podobné jako v kovu zapouzdřené tranzistory. A váží 26 kg! Ale je to již historický přístroj. Stál svého času asi 60.000Kčs. Sám k němu sháním originální síťovou šňůru (viz obrázek konektoru).
Přílohy
sit-kon.jpg
Konektor osciloskopu C8-12A
(149.04 KiB) Staženo 62 x
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“