Sháním, vyměním Amáro, PE a KTE

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Celeron

#1651 Příspěvek od Celeron »

Toho následníka PNS snad panáček nezná? :roll: :D
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#1652 Příspěvek od EKKAR »

No, Jirko, myslím žes asi chytil sklerózu nebo co, protože jinak si neumím vysvětlit to, že bys zrovna ty zapomněl na divoký devadesátky, v mnohejch divočárnách přesahující až do "nultejch let" novýho tisíciletí. Zajistit tady u nás předplatný na takovejhle malozájmovej titul bylo v tý době stejně složitý, jako za komárů - prostě neměli kvótu a basta, musíte si počkat, až to někdo odhlásí. Zavedený trafiky měly výhodu - když si daly do požadavku navýšit o 2 kusy, během měsíce-dvou žádanej titul měly na pultě a za tu jistotu mi sem-tam koupit trafikantce flašku vína nebo balíček kafe stálo. Předplatný na PE-AR jsem si dělal až krátce po roce 2000 - přímo u nich, žádná První novinová společnost...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
kbulda

#1653 Příspěvek od kbulda »

Takhle už to bylo i v 70 tých letech. Na poště mi řekli " musíte počkat až někdo umře, jste v pořadníku ". Proto jsem v Praze trafikantce občas koupil čokoládu a měl jsem to schovaný pod pultem.
EKKAR

#1654 Příspěvek od EKKAR »

Jistě, takhle jsem to měl s "ábíčkem", kdy jsem musel čekat, až ho přestane odebírat jeden ze tří tehdá existujících zájemců na dědině, kde jsem jako kluk bydlel - a když jsem se přestěhoval s rodičema do třebový, musel jsem tam předplatný nechat na dědu (naštěstí to na něj bylo psaný od začátku, protože pošťačka tenkrát jasnozřivě požadovala, aby předplatný bylo napsaný na majitele baráku - nevím sice proč, ale prosadila to a když jsem se pak snažil přehlásit v roce 1980 předplatný z dědiny do 8km vzdálený Třebový, tak jsem narazil na neschopnost a neochotu tehdejší počty = ANO, UŽ TENKRÁT!!! přepsat u jednoho čísla časopisu adresu), takže několik dalších let jsem tak měl záminku sednout na kolo nebo na bus a vyrazit z domu, abych nemusel hlídat kouli na noze (o 8,5roku mladšího bráchu)... A když jsem se v polovině 80.let pokusil "sehnat si předplatný" na Amáro, na počtě mi ouřitnice u přepážky PNS na rovinu řekla, že to je beznadějný, že má v pořadníku nějakejch 60 žadatelů, který musejí každej rok obnovovat požadavek, jinak je z pořadníku vyřazuje - a k dispozici má měsíčně limitních 50 čísel, který musí dělit mezi 15 povolenejch předplatitelů a zbytek musejí dostat trafiky PNS. Tenhle stav pak přetrvával minimálně po celý "devadesátky", když už dávno "Počtovní Novinou Službu" nahradila "První Novinová Společnost" - bohužel s lidma a přístupem identickým, jako za komančů ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Celeron

#1655 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše:No, Jirko, myslím žes asi chytil sklerózu nebo co, protože jinak si neumím vysvětlit to, že bys zrovna ty zapomněl na divoký devadesátky,

Vo jakejch devadesátkách tu kážeš? Já si koupil v trafice první Amáro 10/1972. A už od 1/1973 mám na každým svý číslo popisný až do doby co jsem předplatný kvůli Tomu, jehož jméno se tu nevyslovuje, zrušil. Podrý to samý. U nás s tím nikdy nebyl problém, možná za celou dobu jen jednou, když se PNS měnila na toho následníka. Protekci jsem na počtě neměl, spíš naopak kvůli reklamacím ztracených zásilek.
Jo a ještě jedna perla, když začalo žlutý Amáro, tak se mi doručovatelka sama vnutila jestli ho nechci odebírat.
Jirka

EKKAR

#1656 Příspěvek od EKKAR »

Jirko, pak nám nezbejvá nic jinýho, než ti závidět. 99% z nás mělo s přihlašováním k odběru pomocí předplatnýho ať už z komunistický PNS, nebo polistopadcový PNS velký nebo ještě větší problémy.

Tímto prosím každýho, kdo na tom byl podobně jako Jirka = získal předplatný na Amáro před rokem 2000 bez protekce nebo i bez čekání, aby se sem "udal" - opravdu mu to nebudeme vyčítat nebo závidět, ale chtěl bych zjistit aspoň přibližně, jestli to bylo možný i víckrát než jednou jedinkrát v republice ...
JirkaZ

#1657 Příspěvek od JirkaZ »

Mno, já jsem si AR občas skládal z tiskových archů v tiskárně...

Největší problém byl, jak to přesně složit a následně i oříznout a sešít, aby to vypadalo stejně jako z trafiky ;-)
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#1658 Příspěvek od otakarv »

EKKAR píše:Jirko, pak nám nezbejvá nic jinýho, než ti závidět. 99% z nás mělo s přihlašováním k odběru pomocí předplatnýho ať už z komunistický PNS, nebo polistopadcový PNS velký nebo ještě větší problémy.

Tímto prosím každýho, kdo na tom byl podobně jako Jirka = získal předplatný na Amáro před rokem 2000 bez protekce nebo i bez čekání, aby se sem "udal" - opravdu mu to nebudeme vyčítat nebo závidět, ale chtěl bych zjistit aspoň přibližně, jestli to bylo možný i víckrát než jednou jedinkrát v republice ...

Já osobně také neměl problém s tím předplatným. Nějak v roce 1970 jsem začal odebírat jak červené tak i modré a s přihlášením jsem neměl žádné problémy. Pak v roce 1982 jsem se stěhoval na Slovensko a s přehlášením odběru nebyl také absolutně problém.
jenicek

#1659 Příspěvek od jenicek »

Já jsem v 90´ taky problém se zřízením předplatnýho neměl.
Ale vůbec bych se Ekkare nedivil, že pokud jsi jednal s lidma jako tady, taks moh mít problémy co popisuješ :lol: :lol: :lol:
edit: vesnice v Krkonoších 1200 obyvatel, Amáro vždy přistálo včas do schránky
Naposledy upravil(a) jenicek dne 11 dub 2023, 21:42, celkem upraveno 1 x.
EKKAR

#1660 Příspěvek od EKKAR »

Připisujte lokalitu, kde jste se hlásili. Velký města asi měly míň problémů, než maloměsta a dědiny vůbec. Setkal jsem se třeba s tím, že povinně odebíraly Amáro a další technický časopisy fabrický technický knihovny, i když to tam nikdo nečet a jen to archivovali - a po čase vyhodili do sběru ...
sis2

#1661 Příspěvek od sis2 »

Kolem roku 72 jsem si AR objednal na poště v Dačicích (v PNS) a chodilo mi červené (a o pár let později i modré) na dědinu dalších asi 10 let, než jsem přesídlil...
Celeron

#1662 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše:Jirko, pak nám nezbejvá nic jinýho, než ti závidět.

Karle, asi jsi nebyl správně "kovanej". :lol:
Já jsem z celý třídy na průmce nebyl jedinnej v SSM, později v práci ani v ROH, o komančérech nemluvě. A žádnej vliv to kupodivu nemělo. A strejda z tátovy strany "syn živnostníka toho času bez zaměstnavatele", PTP, 2 roky zotavovny v Jáchymově a rok další zotavovna Bytíz u Příbrami a pak Chartista. Kdyby nepřišel plyšák, tak šel bručet na § 98. Kupodivu, po tom všem je mu 93 let.
Jirka

ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#1663 Příspěvek od ZdenekHQ »

Na té obálce je houby vidět, ale mám pocit, že se pořád neodnaučili cpát zařízení nad 50V (a obecně zdroje) do PS krabic.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Malda2010

#1664 Příspěvek od Malda2010 »

Zdravím.
Připojuji se k těm, co neměli problém s doručováním do schránky. Zřejmě to tady na západě Čech nebylo tak žádané. Odebíral jsem Amáro od roku 1969 až do 2013 kdy už jsem odmítl za něj dávat ty peníze. K tomu ještě Radiového konstruktéra a Sdělovací techniku. Jako kluk jsem jezdil s tátou pomáhat při rozvozu uhlí po okolních vesnicích nebo mámě v prodejně obuvi pomáhal od papíru a kartonů a nosil to do sběrny. Tak jsem si vlastně vydělal i na první 102NU70 do prvních zapojení s tranzistory. Taková to byla doba. To bylo trochu nostalgie.
Kondík: Není nad to, pořádně se vybít. Jejda a proč vznikl Ohmův kouř?
Hydrawerk

#1665 Příspěvek od Hydrawerk »

Lehce jsem prolistoval poslední Amáro z května 2023. Grafická úprava je o něco lepší a font větší, za mě je to v pořádku.
Přílohy
pear2305.jpg
pear2305.jpg
Zamčeno

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“