Princip radiobudíku - řízení času
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
- Artaban001
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
- Artaban001
PotPalo píše:No neviem, čo si pamätám tak tam bol iba displej, a na druhej doske iba ten IO a nejaká bižutéria okolo, žiadny ďalší IO.
Všechny tyto budíky které jsem kdy potkal měly 9V trafo, takže baterka byla v pohodě a proud z ní šel jen když byl budík bez napájení. Oscilátor je přímo součástí toho obvodu, netřeba další IO.
Kdysi jsem takový budík úspěšně používal a budil i při výpadku proudu. Sám, nemusel jsem nic dobastlovat.
Chraplavý zvuk to má, protože se tam moduluje nějakej ten kHz nebo na kolika to pípá, s kmitočtem sítě. Nikdy jsem to ale více nezkoumal ani nepřemýšlel jak to odstranit. Kdo ví, jestli je to tak schválně, nebo to tak prostě "vyšlo"...
- Artaban001
Nehledě k tomu, že u dost typu hodin s LM se produkovalo dost ztrátovýho tepla na předřadných odporech LED displeje, takže plošný spoj byl po několika letech provozu dost opálený.
Tak to bol asi iný IO. Tento tuším po výpadku a bez batérie bliká na nulách ale ide, takže tam v podstate bliká čas od výpadku. Aspoň myslím, bolo to cez 10 rokov...Artaban001 píše:Hodiny po připojení k síti blikaly na nulách, dokud jsi je neseřídil, pak šly...