Popis předních panelů
Moderátor: Moderátoři
Panel je dělanej ve starým Cadu, kde ještě nejdou TT písma a těch vnitřních je na výběr dost málo. Potřeboval jsem DXF formát pro původně zamýšlený vyřezání písmen na Silhouette řezacím plotteru. Proto tlustý písmo. Vyřezat a vytrhat to šlo pěkně ale přenýst na panel už ne.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mám slíbenej vzorek laminační fólie za studena, lesklý a matný. Prý se na papír potištěnej v laserce jen přiválečkuje. Pokud se vytiskne na samolepkovej papír do laserky, pak je to asi nejjednodušší jak popsat panel.
Asi by tak šly dělat i stupnice do měřáků.
Ta se po potištění přelepí další samolepicí fólií, tentokrát čirou.
Dobré zkušenosti mám se značkou Rayfilm (dá se snadnou koupit i v malém množství), ale existuje jich víc.
Při pečlivé práci se bubliny (zejména mezi fóliemi) nekonají. Pokud tomu chci programově předejít (třeba u větších ploch), tak používám známou metodu s vodou a kapkou saponátu.
Na nenáročné věci občas použiju i ten papír, buď rovnou samolepicí, nebo s použitím kontaktního lepidla ve sprayi.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Termite, papír prohnanej pecí laserky je hned po vytažení z tiskárny suchej na troud. A netahej nás za fusekli, ochranná fólie na podlahový informace je minimálně 1,5 mm tlustá. Slabší v rozumným balení mi zatím žádnej dodavatel nenabídl.
S kryci folii s rastrem te za fusekli netaham, je prece na fotce v predchozim prispevku :-) nevim jak je tlusta, ale milimetr to rozhodne neni. Co je to za typ netusim, urizli mi kousek v mistni reklamce.
Zkusím jestli to dělá už laser, nebo až druhej průchod pecí v laminačce. Takže sehnat starej odzkoušenej Labelmax, nebo tisknout na obyčejnej papír a podstříknout sprejovým lepidlem.
Zase někdo něco vošidil.
" Etikety jsou vyrobeny ze samolepicí čiré lesklé PET fólie, která má svrchní čirou PET fólii gramáže 72g/m2 spojenou permanentním akrylátovým lepidlem se spodním bílým podkladovým papírem o gramáži 85 g/m2."
Já potřebuju jen čirou na překrytí potištěný buď papírový samolepící Labelmaxky nebo bílýho samolepícího Rayfilmu R0502.1123G.
Z popisu to na mě dělá dojem, že ta R0400.1123G je již dodaná samolepící papír s nalepenou lesklou fólií. To je na panel s displejem jaksi na dvě věci...
Dva typy jsou bílé (jeden lesklý, jeden matný), třetí je čirý. Pracuje se s nimi tak, jak jsem popsal výše (tisknu na samolepicí bílou fólii, ta se po překrytí samolepicí čirou fólií přilepí na podkladní materiál, tedy na plech či jiný mat. panelu).
Alespoň vidíš, co za primitivní šmejdy jsou různí "marketéři" a podobný xindl. Ani se neumí vyjádřit česky...
Mimochodem: najdi si ty výrobky přímo u Rayfilmu, třeba tam bude popis lepší. Nebo bude v originálu (anglicky).
kdo ne - hledá důvod.
Proč?
No, drobné nápovědy typu: 1) výrobce ještě nemá https server, 2) řada prodejců ty folie vyřadila ze sortimentu nebo nemá přímo skladem atd. => zase to skončí jako už asi milión jiných užitečných a nenahraditelných věcí...
On taky přeci uvědomělý euovčan k plnění svých zákonných povinností takovéhle záležitosti vůbec nepotřebuje. Má se vzdělávat v oblasti genderu, záchrany planety, pozitivní diskriminace atd.
kdo ne - hledá důvod.