notebook TOSHIBA Portege R500 a ovládač pre modem
Moderátor: Moderátoři
notebook TOSHIBA Portege R500 a ovládač pre modem
Kde stiahnuť ovládač pre mobilný (3G) modem? Podľa popisu na internete to má:
Síťová podpora : UMTS/HSDPA na frekvenci 2100 MHz a GPRS/EDGE - čtyři pásma na frekvenci 850/900/1800/1900 MHz
Bezdrátová technologie : Širokopásmová síť WWAN 3G (3,6 Mb/s)
V správcovi zariadení je 4 krát USB\VID_0930&PID_1302... čo by malo byť
Wireless Broadband (3G HSDPA) SM-Bus Minicard Status Port. Nikde sa mi na to nedarí nájsť ovládače, ani na Windows Vistu ktorá tam bola pôvodne podľa nálepky, ani na Windows 7. Všade nachádzam namiesto ovládača samé smetie, až hrôza na čo sa premenil internet. Už sa s tým babrem celý večer. Stiahol som toto:
Toshiba Portege R500 Novatel MobiLink driver v.2.02.18 for Windows Vista (mobli-20071115155119.zip) ale po nainštalovaní na Windows 7 to nenainštaluje žiadne ovládače, iba aplikáciu ktorá pripomína mobil, a tá samozrejme nevidí mobilný modem.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Obvykle to tak je, že když něco umí 5G, tak to bude umět i starší, tedy LTE, 3G, EDGE a základ GSM na volání. Třeba ale v takové Jižní Koreji si bez 3G a víc ani nezavoláš, známá tam byla a měla nějaký diluviální telefon a ani prd. Pak tam jela za rok, půjčoval jsem ji nějaký "lepší" Sony Ericsson a fungovala.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Mám ještě Lumii 928, což je US verze pro Verizon, to má LTE, ale právě blokované na ten Verizon. Takže na tom už běhá (no, během bych to moc nenazýval, ale budiž) jen EDGE.
Common Module (ako prvé!),
Hotkey utilities for display devices,
hotkey utilities and wireless.
Idem hľadať kde to všetko nájdem. Začína ma bolieť hlava. Kedysi som inštaloval nejakú Toshibu, a pre každú klávesovú skratku mala vlastnú inštalačku, ma išlo z toho jebnúť. Malo to snáď 30 ovládačov.
Zatiaľ som ale rozchodil 3G WWAN na ThinkPade. Internet nešiel, iba to presmerovávalo na akože aktivačnú stránku o2odpojeno-sk, ktorá neexistovala. Po dlhšom hľadaní kde v čerte sa nastavuje APN a číslo (malo by byť tuším *99#), som čo-to zistil. Namiesto APN je to pomenované ako Názov prístupového bodu. Treba tam nastaviť "internet". Kde sa nastavuje číslo som nezistil, ale nakoľko toto je zrejme uložené na SIM karte, tak ani nieje treba. Prikladám obrázok.
- pocitujlasku
Staci zadat ako nazov internet a to je vsetko, to *99 som naposledy zadaval pred vyse 10timi rokmi a aj to bolo len pre wap. Novsie zariadenia si to vedia sami stiahnut zo siete, takze sa nemusi nastavovat vobec nic.
- Artaban001