Reprobedny rekonstrukce
Moderátor: Moderátoři
Reprobedny rekonstrukce
Repráky prý zdravý, jedou všechny ale nevím, jestli za těch skoro 40 let nebudou v čoudu membrány a závěsy. V podstatě jestli má smysl dělat na tom nějakou truhlařinu/natěračinu.
Předpoklad je vytmelit poškození polyesterákem, vybrousit a přes vrch dát "něco". Bych to viděl na samolepící atrapu dýhy nebo samolepící koženku. Zkoušel jste s tím někdo dělat? Na Trubce tyhle samolepící blbiny při repasi dost používají.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
poučné čtení zde ... (Repase starších reprosoustav a jejich výhybek)
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=15629
Uvidíš, v jakém stavu dorazí a kolik bude majitel ochotný do repase investovat.
Spiral píše:Uvidíš, v jakém stavu dorazí a kolik bude majitel ochotný do repase investovat.
Když čtu ten Sinclairův eleborát, tak to vidím dost špatně hlavně s těma zatvrdlejma kalotama. Pokud budou v kopru, a navíc svěšenej basák, tak to nemá smysl ani tam cpát jiný repráky. Ona ani ta truhlařina u originál beden pamatuju že nebylo žádný veledílo.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jako staromil mám rád dýhu. Ale málokdo se s ní chce hrát (truhláři), je háklivá na sucho, snadno se na krajích vylamuje. Ta solidní tapeta zní dobře. Při hraní holt kysinka chca nechca kmitá. Nakonec pověstné jsou kysinky z polystyrénu potažené tapetou.
Ekare, dej bližší typ na tu tapetu.
K reprákům co si pamatuju od pana Husáka. Základ je dobrý koš s čistou mezerou pro vinutí membrány. Dále papírová membrána.
Magnet lze oživit na magnetičce, pokud někdo rozdělá magnetický obvod (s těmi šrouby), oživení je nezbytné. Gumu ničím neošetřovat, nenapouštět, je-li stará, vyměnit. Kaloteny taktéž, neztratit z nich tu vatičku (pokud tam byla). Poškozenou kopulku vyměňoval.
Je pravda, že jsem veškeré opravy repra řešil u něj. V Litovli v jeho díle pokračuje pan Kolavík, žel jsem ho ještě nenavštívil. Docela se na návštěvu u něj těším, slyšel jsem pouze chválu.
zvážil bych tohle ... (Černá strukturní matná povrchová úprava)
http://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=24513
Ale opět záleží na tom, co majitel přiveze a jaké bude mít představy.