proudový chránič
Moderátor: Moderátoři
- dzinzlahve
- Zablokován

proudový chránič
Jistič (zelený) se vybaví, když proud překročí specifikovanou hodnotu.
Že?
Jen ten zelený drát (správně žlutozelený) má být označen PE.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- pocitujlasku
https://mojeelektro.cz/chranice-s-jisti ... woEALw_wcB
Osobně mám ty druhé jmenované, jeden kus z nízkých desítek byl vadný už na počátku, ale díky vstřícnosti výrobce byla výměna formalita.
Uvidíme časem...
Edit: zapomněl jsem, že ještě existuje ABB DSE201, ale cena i dostupnost jsou lehce mimo, kromě toho je tento typ nestandardně vysoký.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- dzinzlahve
- Zablokován

ale cena i dostupnost jsou lehce mimo, kromě toho je tento typ nestandardně vysoký.
Dostupnost? Že si to sem musíš nechat poslat až z nějaký prd*le?
A cena je kolik? Na tvém odkazu ji nevidím...
BTW: možná je to cena nepříznivá pro běžného civilistu, ale pokud to odebíráš ve velkém (=množstevní sleva)...
sr71 píše:Jaké jsou nevýhody kombinovaných jističochráničů? Moc často se s nimi v instalacích totiž nesetkávám. Napadá mě že kombi jističochránič asi může být výhodný tam kde je jen jeden jištěný okruh. Asi taky u něj po vybavení nelze poznat zda došlo k vypnutí kvůli unikajícímu proudu nebo kvůli přetížení/zkratu, to třeba já považuju za nevýhodu.
Jde poznat co "spadlo" aspoň o těch co jsem měl, byla indikace toho, jestli zasahnul i chranič, nebo jen on řekněme
Výhoda je snad jasná, ne? Porucha na jednom obvodu nevyhodí společný chránič pro celý objekt. Nevýhodou jsou řádově vyšší náklady na výzbroj rozvaděče. Jistič stojí kilo, kombichránič přes litr.
(Jističochránič je strašnej výraz. Ale používají ho i výrobci...)