Zdroj toshiba 180W
Moderátor: Moderátoři
Zdroj toshiba 180W
netuší někdo. Kámoš má noťas toshiba qosmio. Odešlel asi zdroj pa3546e-1ac3.
Ukazuje to necelej volt. Parametry má 19V 180W
Problém je, že zdroj už nejde koupit v čr (aby šel případně vrátit). Našel jsem jen jeden pochybný obchod, který má sice koncovku cz, ale podle všeho nemá ani v čr sídlo.
Zkoušel jsem hledat, jestli neexistuje nějakej univerzální adaptér, ale nic se mi nedaří najít s tímto konektorem.
Otázka. Mám doma velký průmyslový zdroj, od 15V do 30V. Můžu pro ověření toho, že je problém ve zdroji na tom současném ustříhnout šňůru a odnapájet to tímto zdrojem?
Podle tohoto by to snad komunikaci mít nemělo. Taky jsem myslel, jestli to není nějaký chytřejší adaptér a nezapne se bez připojení k notebooku. Ale zdá se, že víc pinů to má jen kvůli výkonu.
2) 19V adaptérů se prodává dost, stačí vybrat typ s alespoň stejným výkonem a vyměnit mu šňůru na sekundáru za tu původní k NTB;
3) nebo upravit zpětnou vazbu vhodného 24V zdroje tak, aby dával 19V.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Já s kamarádem zatím komunikuju jen přes whatsapp a naviguju ho kde co změřit.
Povedlo se mu rozebrat zdroj (naštěstí je na šroubky), ale je to celé zabalené v hliníku, takže stejně není nic poznat.
Jen jsem si chtěl potvrdit, jestli na ten pokus, zda ntb žije můžu použít obyčejný regulovatelný zdroj. Nic jinýho totiž v tomhle výkonu doma nemám.
Zdá se že jo.
Takže uvidím co dál, až se k tomu dostanu osobně.