Nastavení geometrie SONY 29FX30K (FE 2)

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xxxe

Nastavení geometrie SONY 29FX30K (FE 2)

#1 Příspěvek od xxxe »

Ahoj,poradíte mě někdo jak nastavit geošku po výměně procesoru?Obraz je slušnej ale nahoře v rohách je na pravo vidět žlutá barva a na levo modrá .Je to jen proužek asi 5cm dlouhej a 2mm šíře od krajů ke středu obrazovky.Pak mám na pravo asi od poloviny nahoru vidět u kraje černý pruh jako když je tam nakloněný obraz.Asi se bude muset v SM že?Nechci to tam ještě víc rozhodit než to je tak se raději zeptám odborníků.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Kaca »

Vstup do S M neznám ale zkus ještě přeměřit napětí zdroje.
xxxe

#3 Příspěvek od xxxe »

Kaca píše:Vstup do S M neznám ale zkus ještě přeměřit napětí zdroje.

Servisní menu je podle návodu viz. příloha ale já nemám origo ovladač tak nevím.Nemůžu se tam dostat i když tím ovladačem co mám telka reaguje přesně podle tlačítek jak má,začne blikat ledka a když pustím tlačítka tak se normálně zapne na 5 předvolbu ale je ticho zvuk.No když to nepůjde tak to nechám jak to je.Nezkušenýmu oku to bude jedno,není to skoro vidět,jen z blízka a jinak je obraz jak víno.Chtěl jsem to ale dodělat už pořádně.Bylo v loji VN,konec ,procík a jedna dioda SMD u procíku.
Přílohy
SM_SONY.JPG
(231.82 KiB) Staženo 147 x
Naposledy upravil(a) xxxe dne 03 úno 2008, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kaca »

No aco to napětí ? Třeba na BU ?
xxxe

#5 Příspěvek od xxxe »

Dal jsem tam sice jiný (BU4508DX) ale je stejný jako BU2515DX co tam původně patří. Bylo tam ale BU2527DX to už tam někdo měnil někdy předemnou.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kaca »

S tím vstupem do S M si taky nevím rady ale co to napětí ?
Killroy
Moderátor

#7 Příspěvek od Killroy »

Pokud se nemýlím, tak procesor a trafo u Sony FE-2 úspěšně nedávno měnil "kondik". O následně nutném zásahu do SM nic nepsal.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
xxxe

#8 Příspěvek od xxxe »

Killroy píše:Pokud se nemýlím, tak procesor a trafo u Sony FE-2 úspěšně nedávno měnil "kondik". O následně nutném zásahu do SM nic nepsal.

No ono to není zas tak vidět,třeba to je už stářím rozjetý :D a nebo převozem že se vezla 200Km a nezacházelo se s ní předtím zrovna v rukavičkách.To napětí jsem už teď neměřil protože jsem to zadekloval už že to půjde v S.M.
Woofe

#9 Příspěvek od Woofe »

...když vyklopíš reprák musí tam být hafo cívek a poťáků .....nebo to měl jenom Rubín ? :lol:
xxxe

#10 Příspěvek od xxxe »

Woofe píše:...když vyklopíš reprák musí tam být hafo cívek a poťáků .....nebo to měl jenom Rubín ? :lol:

Mrkni se u sebe ,když je tam budeš mít tak já třeba taky a pak nám to napiš :lol:
xxxe

#12 Příspěvek od xxxe »

No ta moje tady je podobně jako na tom obrázku,jen to není tolik.Na první pohled si toho nikdo ani nevšimne ale mě to vadí :D A je malinko sjetej obraz dolů asi o 2 cm,je to vidět na teletextu a když jsou černý prouhy nahoře a dole třeba u filmu.
Přílohy
geo_2.JPG
(47.29 KiB) Staženo 74 x
Woofe

#13 Příspěvek od Woofe »

xxxe píše:
Woofe píše:...když vyklopíš reprák musí tam být hafo cívek a poťáků .....nebo to měl jenom Rubín ? :lol:

Mrkni se u sebe ,když je tam budeš mít tak já třeba taky a pak nám to napiš :lol:

...ehm, no vtip se nevydařil..... ale když si na to ladění starejch tv vzpomenu musím se smát.
xxxe

#14 Příspěvek od xxxe »

Woofe píše:
xxxe píše:

...ehm, no vtip se nevydařil..... ale když si na to ladění starejch tv vzpomenu musím se smát.

To jo,to byl bordel v těch ruskejch mrchách. :D
xxxe

#15 Příspěvek od xxxe »

Tak ,vyřešeno.Já vůl mačkal na ovladači místo toho znaku s telkou Power :oops: No to je tak když není origo ovladač ale aspoň už vím že to jde i s náhradou.Telka už je nastavená a obraz O.K.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“