Auto po technické v "perfektním" stavu..
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
p32 píše:Horší je to s airbagama, které mají životnost (pyropatrony) těch 10 let a nikdo si to nenechá měnit. Na co je tam potom nefunkční má?
Větší obavy bych měl z toho, že ta stará pyropatrona bouchne samovolně. Vozit si přímo před ksichtem 10-20-30 let starou pyrotechniku, která je trvale vystavena brutálnímu střídání teplot a otřesům, mi nepřijde moc bezpečné.
MiraSt píše: V běžném jezdění se mi ještě (!) nestalo abych brzdil s pomocí ABS.
Tos ještě nikdy nevlítnul pod plynem do v asfaltu vyjetejch kolejí ve kterých je voda? To máš vidět, slyšet a u předokolky cejtit, co pak ty všeljaký asistenty spojený s ABS začnou vyvádět.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
(Ne, není to závada. Je to opravdu vlastnost. Vystřídal jsem jich proti své vůli několik.)
A kutilmile - nelituju tě
kdysi dávno jsem jezdil Oplem, měl kontrolu brzdových světel pípnutím po sešlápnutí brzdy po nastartování, u Humpolce jsem se divil, co to pípá, ale jen jsem od nastartování v Plzni nešlápnul na brzdu
Když si beru mě neznámé auto, vždycky si zkouším brzdy. Tam, kde nikoho neohrozím - povolím volant a šlápnu na brzdu. A hned poznám, jestli mi to jde na nějakou stranu. Správně to dělat nesmí.
Vjet do vody, ať už v kolejích, či volně na silnici a šlápnout na brzdu je školácká chyba. Když už to přeženu s rychlostí a nastane jev aquaplaning, pak je nejlepší řešení držet volant ve směru a vyšlápnout spojku. Až se gumy "chytí" je to bez cukatůry a případných dalších problémů.
A jinak brzdy taky moc nepoužívám. S kopce je lépe brzdit motorem, než, jak obvykle vídám, celý kopec stát na brzdě, stejně tak zpomaluju na semafor. Při nenadálých událostech spíše volím vyhýbací manévr, pokud to jde.