vrtanie do zarubne euro okien
Moderátor: Moderátoři
- kajsmentke
vrtanie do zarubne euro okien
nieje to sice elektro dotaz, ale potrebujem vyvrtat dieru (1cm priemer) do zarubne euro -balkonovych dveri kadial chcem viest von hadicku na odvod kondenzatu z chladenia.
Je to mozne ? nenachadza sa v tom rame nejaka zelezna konstrukcia alebo nieco comu by vrtanie vadilo ?
Predpokladam ze tam bude len drevo narozdiel od samotnych euro dvery kde bude vnutrom vedeny ten system na zatvaranie a otvaranie.
Do muru koli hrubke a zatepleniu objektu vrtat nemozem.
Dik za rady.
Jinak kondenzát jde chytat i do nějakého barelu (mám ho na balkóně na zemi). U mě to je necelý litr během 10 hodin a vždy s tím jednou za tři dny zaliju kytky.
- kajsmentke
Já kondenzát z klimatizace a sušičky chytám do kanystru a když u auta umeju okna od breberek, tak tím kondenzátem okna ještě opláchnu. U nás máme tvrdou vodu a kdybych po umytí nechal okna uschnout bez opláchnutí, po uschnutí by na oknech zůstaly šmouhy (pravda, asi by stačilo okna utřít do sucha, ale opláchnutí je rychlejší a méně namáhavé).kajsmentke píše:...chcem viest von hadicku na odvod kondenzatu z chladenia...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Tato okna nedoporučuji spalovat , narozdíl od klasických starých ošetřených fermeží , která hoří jako uhlí . To napuštěné dřevo eurooken ti zasviní za chvíli komín. Opravdu jsou slušně ošetřena proti hoření .
Tato okna nedoporučuji spalovat , narozdíl od klasických starých ošetřených fermeží , která hoří jako uhlí . To napuštěné dřevo eurooken ti zasviní za chvíli komín. Opravdu jsou slušně ošetřena proti hoření .
Taky doma chytám kondenzát do kanystru o destilky ...
bobobo má recht eurookna jsou pro zlost, co jsem je viděl u zákazníků, tak
povrchovka zvenku zmizla do 5 let a dveře ty se zkroutěj jak paragraf,zákazník
potom brečí jestli by nešly nějak seřídit
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- kajsmentke
- josef_novak
Nový okna jsem namořil nějakým fundicidem a pak natřel Wettershutz Consolanem, kdysi ho prodávali v OBI nebo Baumaxu. Ta barva je stále taková trochu gumová, nepraská, neoxyduje, neloupe se. Poprvé jsem ji přetíral v roce 2016, tedy až po 21 letech! Blbý je, že ten Consolan u nás zmizel z trhu a v říši se dá koupit jen větší balení a na firmu. Ta podělaná ekologie, co je kvalitní je potřeba zaříznout.
Okna jsou na jih a západ 120 x 120 a 120 x 90 cm, nic se nekroutí, po skoro 30 letech naprosto v pohodě.
Jo a nejsou tam ty plastový hovadiny ale jen okapnička z hliníkovýho plechu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!