TAKT-101-STEREO
Moderátor: Moderátoři
TAKT-101-STEREO
Na pohlad je v slusnom stave, az na napajaci kabel. Fotky su z webu.
Je to pouzitelne? Ci mam vobec vymienat ten kabel...
A kutilmile - nelituju tě
Taky je nějak nemusím, obzvlášť nehezký vzpomínky mám na ty, co mají přímo konce vývodů rozlisovaný do pájecích voček - ty obalený pájkou a zbytkama namotanejch a propájenejch licen tahat skrz díry v chladičích bylo za trest, vždycky se to muselo extra uštípávat cvikačkama ...xsc píše:Tyhle jejich kulatý pouzdra u výkoňáků nemám rád.
A kutilmile - nelituju tě
..ako tak sledujem rôzne debaty, aj u takéhoto oldies zariadenia sa novodobý syndróm zvýšeného ESR stáva "nočnou morou"... Vtedy sme sa hrali v usmerňovačoch na 50/100 Hz ... o impulzákoch (zdrojoch) nikto ani nesníval.. pokiaľ nebol kondík roztrhnutý/vytečený, alebo nestratil kapacitu - tak to nikto neriešil.. vždy to bolo OK...
Skôr by som sa zameral na "väzbové" kondy, ktoré svojim vekom stratia svoje pôvodné vlastnosti a ovplyvňujú pracovné body nasledujúcich obvodov...
Napätie zo zdroja (zvlnenie) odmeriam jednoducho skopom a pokiaľ tam nie je niečo viac, ako čiara/či jemná píla na 100Hz tak ani neriešim nejaké podrobnejšie skúmanie toho obvodu,,,,
.. a tie "malé" ?? treba si podľa šématka určiť, čo má ktorí na "svedomí"
..ešte jedna skúsenosť... že "strelený" (prasknutý) odpor v zosilňovači od mišona ma kedysi pekne potrápil... dobre že som vtedy nerozobral aj odpad pod barákom
Vyrábame v robote imp. zdroje a niekedy sa stane, že pri montáži "praskne" 68pF kond v kompenzácii a už to nejde tak, ako má...to zajacometrom nenájdem...na skope to vidno...ale to je o inom..
Ešte dodám... z 1000 kusovej dodávky (od overeného dodávateľa) elytov 3300uF/100V boli 2 "takmer" bez kapacity, ale zajac ukázal - že v norme... lebo cez tlmivku je tam ďaľší kondík...tak že tá jednoduchosť je podstatná !!
.. skopom sa dal namerať extrémny rozdiel už len na tých pár mm/cm medzi jedným a druhým kondíkom...
Dôležité je vedieť, kde - a čo máš namerať.....
Zajacometer je určite topka.. ale tiež nie na všetko...