Poraďte jaký BUDÍK na vstávnání - Jsem už zoufalý
Moderátor: Moderátoři
1. chodí spát včas, v pravidelnou dobu,
2. nečučí do noci na monitor nebo na displej,
3. před uléháním na lůžko je střízlivý,
4. zváží, zda si má vzít (případně) léky před spaním,
5. v ložnici si vyvětrá a zhasne,
6. zajistí si vhodný způsob buzení.
Pokud takového jedince opakovaně nevzbudí jeho vlastní mobil, místo řešení svého údajného zoufalství na EB, pořídí si klasický budík, který po večerním nastavení, uloží v ložnici mimo svůj dosah z postele, nebo požádá o buzení třeba člena své domácnosti…
edit: ospravedlňujem sa za prvú vetu, mne sa vlákno totiž otvorilo až od príspevku
"Otkundes, Zaslal: so 29. červenec 2023 22:01"
Kámoš to takhle dělal u hasičů asi 8 let a musel toho nechat, totálně rozhozenej rytmus života a skončil na prasklej vřed a pak u budkaře. Trvalo mu několik let, než se z toho vyhrabal.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Ale tak je forum ebastlirna.cz, tak jsem si říkal...
Existují totiž čas od času skvělé výrobky, >legendární<, a já si říkal, že by mohl být nějaký super budík - a tím teď nemyslím že umí měřit teplotu, vlhkost a jdou na něm číst SMSky z mobilu - který je fortelní, má hlasíté buzení, a špatně přístupné vypnutí.
A pak mě taky napadlo, že by mě to mohlo motivovat udělat si takový projekt s Arduinem, že si takový budík sám vytvořím.
Jasně že vstávat by měl člověk idálně na první dobrou. Ale víte jak, ono ráno člověku, co se stresu a kortizolu týče, pomůže, když nedostane takovou šlupku při vstávání. Že si může to zvonění odložit a poležet ještě chvíli v posteli, a vstane pozvolna.
- Artaban001
Lze nastavit více budicích časů, aktyvní dny v týdnu.
U každého času ještě volbu
-Opakovat/Posunout budík (volitelný interval opakování buzení 5,10,15,30 minut)
-Počet opakování buzení (3x, 5x, nepřetržitě)
-Na začátku každého buzení/opakování přečíst aktuální čas
-znělka a hlasitost
----------------------------
Ale souhlasím s kolegy - pokud nespíš v průměru 6 hodin denně, hlava si to vybere a nevstane.
Přesně, po 10 hodinách spánku a věž řvala už 15 minut, jsem se probudil, protože se mi do snu motala nějaká muzika. Pokud neřvala, doběhlo CD téměř do konce. Zdroj hluku 4 m od postele, protože jinak jsem to vypnul a spal dál.ransom píše:Roky jsem měl stejný problém. Takže to nebudu bagatelizovat nebo zpochybňovat. Srovnalo se to časem.
Neschopnost konat během probouzení racionálně může souviset i s depresí, což byla i část mého problému. Dnes se ráno budím většinou před signálem a do práce se těším. Ten problém ale není v budíku.
5 minut dospání nemá smysl, to je týrání.
- MetrickyZavit
To znamená, že se jedná o neukázněnou a nezodpovědnou osobnost. S jeho přístupem k povinné dochvilnosti nástupu do práce, jeho současný budík nemá nic společného. Věřím, až s ním jeho zaměstnavatel ukončí pracovní poměr, pro porušování pracovní kázně, přijde k rozumu i bez dalších výmluv a otravování na fóru…