Identifikace kabelu

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Identifikace kabelu

#1 Příspěvek od Celeron »

Mám tady škublej kabel z CNC horizontky s popisem: AWM E214382 Style 2468 VW-ISC A/B FT1 80° 300V Je nestíněnej 3 x 0,35 (asi), barva černá, lícna černá, červená , bílá, venek 4,2 mm.
Když ho opíšu do Gůglu či Binga, tak ho nenajdou. Když to různě zkracuju v názvu, tak to cosi najde ale v reálu to neodpovídá původnímu. Většinou stíňenej, dva nebo několik párů, jiný venkovní průměr...
Umíte to značení prosím někdo rozkódovat?
Bohužel tam nemůžu dát cokoliv, na konci jsou konektory s dírou pro kabel 5,5 mm. Možná neshánět originál ale šáhnout po LIYY od Helukabel.
Nebo Draka H03VV-F 3G 050. Ten tu kousek mám a do konektoru se vejde.
Jenže ten původní je takovej na povrchu divnej, asi odolnej proti oleji, což se u horizontky s hydraulikou a řeznejma kapalinama nelze divit.
Díky.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
JirkaZ

#2 Příspěvek od JirkaZ »

Dej tam kabel nejlépe s PUR pláštěm a definovanou odolností vůči oleji a ropným látkám.

Něco máš předkousaného tady.

Jinak parametry pro UL style 2468 jsou tady, E214382 by měl být výrobce.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
vicious

#3 Příspěvek od vicious »

AWM - apliance wiring material
E..... podľa čísla je idntifikovaný výrobca
Style 2468 - druh kábla
zvyšok označenia mimo napätia a max. teploty nepoznám
Tu su k tomu káblu podrobnosti: https://iq.ul.com/awm/stylepage.aspx?style=2468

EDIT: čo zo skúsenosti viem, tak povrch olejuodolných káblov je taký akokeby drsný, nie klasické hladké PVC. V bývalej práci sa dávali všade káble Ölflex od Lapp.
Celeron

#4 Příspěvek od Celeron »

Jo, ten kabel je takovej na povrchu "drsnej". Namočil jsem ho do perchloru a nic. CYSY na porovnání se nafoukl na dvojnásobek a izolace se klepe jak sulc.
Asi to bude muset být provizorka z jednoho z těch, co jsem psal (ty se dají snad sehnat v místě hned ráno) a až dorazí odolnej, tak se to vymění. Na tý horizontce je práce za statisíce a nemožno čekat až se nějaký e-šopák uráčí něco poslat.

Díky za tipy.
Jirka

Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

U nás používáme docela tyhle kabely:
Helukabel.
Odolnost a teplotní rozsahy jsou tam zajímavé.
A na TME se dají koupit už od 5 metrů.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Michal22 píše:U nás používáme docela tyhle kabely:
Helukabel.

Znám, na Helukabel jsem koukal. Ale ty auťácký jsou moc velkej venkovní průměr, nevlezou do konektoru. Ale ten jejich LIYY 3x0,5 provizorko vyhoví než se sežene olejoodolnej.
Jirka

eleferner

#7 Příspěvek od eleferner »

U techto kabelu pro CNC je potreba hlidat jeste jednu vec: casto mivaji extra jemne licny, aby lepe snasely pohyb. Podivej se na nej pod lupou a spocitej, z kolika dratku je kazda zila. V anglictine jim rikaji "high flex". Je dost mozne, se ten tvuj kabel je vyrobeny na zakazku, proto ho nemuzes vygooglit. Ja jsem takhle marne shanel podobny kabel od Lappu.
Celeron

#8 Příspěvek od Celeron »

Díky za upozornění. Ne, není to "kartáčovina", počet a průřez drátků je u LIYY, co jsem tam provizorně osadil, podobnej. Navíc to chodí v kabelovým řetězu, kterej má rádius otáčení odhadem 180 mm, ten není až tak kritickej na zlomení. K tomu přetržení původního došlo v pevný části mimo řetěz, dokonce v pancéřce chráničce a to z důvodu, že se na jeřábu zhoupnul asi třímetrákovej svařenec a praštil hranou do kolínka chráničky a ta se téměř ustřihla.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Součástky“