Celeron píše:kokun píše:bourky-budou-po-cele-zemi-velmi-silne-hrozi-kroupy-a-privalove-povodne-varuji-meteorologove
To Ti nakukala Honcová, co?

Tý bych nevěřil ani pozdravení, inženýrce přes trávníky.

Tady bylo 1,5 mm a ani se neblesklo.
Jirko - já to napsal? Nenapsal - napsaly to "Novinky" - (A taky ne Honcová, nýbrž Klára Beranová) já dal jenom odkaz
A Hons(c)ová - ta je přeci celebritou už i na "Hovně" (Nově)
Jinak - včera si i u nás po poledni krátce, ale prudce zabouřilo - spadlo 14,6mm vody.
Před půlnocí v dáli jeden blesk za druhým, ale bez akustických efektů. Když jsem potom zaspal, tak přišla pořádná bouřka (se vším všudy) i k nám. Výsledkem je pořádná zálivka (vč. toho poledne = 63,2mm! - viz příloha) - dobrý základ pro houby. Výhodou byla ta polední bouřka - to byla zem už poněkud namočená a v noci (za bouřky) šlo něco i do ní a "neslítlo" to všechno do potůčků a potoků!
A od rána je venku jako "v prádelně" - luft nasycený vlhkostí (na houby taky vynikající) - zato zahrádky jsou umlácené až-až.
Jen ty pořád vysoké teploty - předpověď (na dnes) pro JV = stále tropy (+32°C) - zato na Z (karlovarsko) pouhých 17 stupňů. Ale od zítřka to má klesnout už i u nás (na 25°C)