Jak to u Vás topí

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

#106 Příspěvek od Celeron »

ransom píše:Včera jsme večer před chatou čuměli asi hodinu na toto. Lepší jak televize.

Edit:
Na YouTube to bude lepší.
https://youtu.be/MPoHGwMSsQg

Z tohodle prý lítaní kolmo nahoru modrý "giganti" až do ionosgéry. Ty mají 20-60 x větší náboj než klasický blesky, co jdou dolů.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kokun

#107 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Hubert_79 »

Zlatý voči... U nás (západní kraj Prahy) kulový.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Balt76

#109 Příspěvek od Balt76 »

Tyhlety předpovědi... V Rakovníku ani náhodou. Vlastně si nevzpomínám, jestli tu vůbec letos byla. Minulej tejden jsem teda viděl pár blesků na západě a druhej den zase nad Prahou. Tady prostě nic. Vody drobátko spadlo teď před šestou. Ale není ani souvisle mokrá silnice.
Celeron

#110 Příspěvek od Celeron »

kokun píše:bourky-budou-po-cele-zemi-velmi-silne-hrozi-kroupy-a-privalove-povodne-varuji-meteorologove

To Ti nakukala Honcová, co? :lol: Tý bych nevěřil ani pozdravení, inženýrce přes trávníky. :roll: Tady bylo 1,5 mm a ani se neblesklo.
Jirka

Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od Hubert_79 »

Honsová. Oblíbená to persona, zejména na novinkách v diskusi. U nás včera taky nebouřilo, ale dneska ráno a dopoledne u nás celkem hezky zalilo.
Byla vydána výstraha, ale sami z ČHMÚ řekli, že nenastaly takové podmínky pro vznik silných bouřek.
xsc

#112 Příspěvek od xsc »

Prostě se fronta o den zpozdila. To, co právě teď blýská v Jižních Čechách už má větší grády.
Přílohy
radar2.jpg
radar2.jpg
kokun

#113 Příspěvek od kokun »

Celeron píše:
kokun píše:bourky-budou-po-cele-zemi-velmi-silne-hrozi-kroupy-a-privalove-povodne-varuji-meteorologove

To Ti nakukala Honcová, co? :lol: Tý bych nevěřil ani pozdravení, inženýrce přes trávníky. :roll: Tady bylo 1,5 mm a ani se neblesklo.

Jirko - já to napsal? Nenapsal - napsaly to "Novinky" - (A taky ne Honcová, nýbrž Klára Beranová) já dal jenom odkaz :o :lol:
A Hons(c)ová - ta je přeci celebritou už i na "Hovně" (Nově) :lol: :roll:

Jinak - včera si i u nás po poledni krátce, ale prudce zabouřilo - spadlo 14,6mm vody.
Před půlnocí v dáli jeden blesk za druhým, ale bez akustických efektů. Když jsem potom zaspal, tak přišla pořádná bouřka (se vším všudy) i k nám. Výsledkem je pořádná zálivka (vč. toho poledne = 63,2mm! - viz příloha) - dobrý základ pro houby. Výhodou byla ta polední bouřka - to byla zem už poněkud namočená a v noci (za bouřky) šlo něco i do ní a "neslítlo" to všechno do potůčků a potoků!
A od rána je venku jako "v prádelně" - luft nasycený vlhkostí (na houby taky vynikající) - zato zahrádky jsou umlácené až-až.
Jen ty pořád vysoké teploty - předpověď (na dnes) pro JV = stále tropy (+32°C) - zato na Z (karlovarsko) pouhých 17 stupňů. Ale od zítřka to má klesnout už i u nás (na 25°C) :roll:
Přílohy
stažený soubor (10).jpg
Včera: po poledni = 14,6mm; po půlnoci dalších = 48,6mm.
<br />Úhrnem = 63,2mm !!! ;-)
Včera: po poledni = 14,6mm; po půlnoci dalších = 48,6mm.
Úhrnem = 63,2mm !!! ;-)
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Hubert_79 »

No vidíš. U nás je aktuálně venku 19 a lehce poprchává, jinak od rána pršelo v kuse.
Přemýšlím, že zítra vyrazím nasbírat nějaké prašivky, nejspíš na Brdy.
Celeron

#115 Příspěvek od Celeron »

kokun píše: napsaly to "Novinky" - (A taky ne Honcová, nýbrž Klára Beranová) já dal jenom odkaz :o :lol:

Tak to je ještě horší, když počasí hlásá politická redaktorka. 8O :roll: Tý už není možný věřit naprosto nic :!:
Jirka

Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#116 Příspěvek od Hubert_79 »

Tak si soudružka redaktorka někde o předpovědi přečetla; na nějakém seriosním zdroji, třeba na webu meteopress :lol:
kokun

#117 Příspěvek od kokun »

Hubert_79 píše:Přemýšlím, že zítra vyrazím nasbírat nějaké prašivky, nejspíš na Brdy.

Po "období sucha" (viz příl.: není zobrazena dnešní-noční bouřka, na úrovni se srážkami z 6.8.) jsem včera pozdě odpoledne taky zajel na "sondáž" jen kousek za město. Do vlákna "Už rostou" to nestojí ani za to vkládat - tady to "tu bídu" (2. příl.) snese :o :(
Přijel jsem až za šera.
Přílohy
stažený soubor (11).jpg
Výsledek &quot;sondáže&quot;:
<br />Kromě &quot;masáků&quot;; pár &quot;holubinek&quot;; &quot;kozáků&quot; a 5 &quot;h. kolodějů&quot;.
<br />Jinak žádný pravák - co taky tady očekávat - těžba v plném proudu! :-(
Výsledek "sondáže":
Kromě "masáků"; pár "holubinek"; "kozáků" a 5 "h. kolodějů".
Jinak žádný pravák - co taky tady očekávat - těžba v plném proudu! :-(
stažený soubor (12).jpg
Po &quot;období sucha&quot; něco deště + dnešní noční bouřka = 48mm!
Po "období sucha" něco deště + dnešní noční bouřka = 48mm!
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od Hubert_79 »

Tam, kam chci jet (Brdy nad Hořovicemi, výška cca 500-700 m) jsou lesy těžbou téměř nedotčené. Tak snad budu mít kliku a něco přivezu. No a když ne, tak se projdu po lese, nadýchám se čerstvého vzduchu a zmoknu :P
kokun

#119 Příspěvek od kokun »

Taky mám v plánu jet do "březin" (jestli se jim tak ještě vůbec dá říkat - no alespoň v jedné jejich části se netěžilo :o ) - mám to cca 20÷25min. (na kole - 3,5km, s převýšením 90m). Je to 400 ÷ 525 m/nm - a taky možná zmoknu (i když podle předpovědi by u nás mělo pršet až k večeru).
Moc si od toho neslibuji - je to příliš brzy od pořádného deště, ale sezóna je už dávno za svou polovinou a zatím "bída-bídoucí" :roll:
Honza - kokúň

#120 Příspěvek od warp »

Jsem v Hůrkách u Rokycan celý týden, furt bylo jen vedro až do pátku. V noci na sobotu drobný deštík. Sobota do podvečera dusno. Pak se rozpršelo a ochladilo, dnes v neděli prší sice drobně ale vytrvale. Houby skoro nerostou, občas růžovka (zajímavé že jich je nejvíc na zahradě)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“