ransom píše: Jo, teď koukám... Charles Duke z Apolla 16 sebou švihnul. Ale asi vstal sám.
Jo, klopejtl o nějakou šňůru od měřáku a ten měřák zničil.
Moderátor: Moderátoři
IMHO všechna přistání lidí na Měsíci byly sebevražedné mise. Já jsem si dopřál pobyt v kopii LEMu co byla (a snad je, už jsem tam dlouho nebyl) před Planetáriem a zkusil jsem si představit, že v něčem takovém přistávám na nějakém nebeském tělese. Nechápu jak tam ti astronauti byli, sedadla tam neměli, marně jsem se tam koukal jestli tam neměli aspoň nějaké poutací pasy, ale nic jsem tam neviděl.konosuke píše:...no já bych řekl: sebevražedná mise.
konosuke píše:Leonov na Měsíci byl (1976) v tajné misi Apollo 20 s amerikány
co tam našli - najděte si DVD no věř kdo můžeš...
Apollo 20 je filmová fikce. A v LEMu pásy byly, ale jen na upoutání VE STOJE - pro beztíži až 1/6 géčka, kterýmu byli vystavený během sestupu, přistání a opětovnýho startu, to stačilo.Yarda1 píše:IMHO všechna přistání lidí na Měsíci byly sebevražedné mise. Já jsem si dopřál pobyt v kopii LEMu co byla (a snad je, už jsem tam dlouho nebyl) před Planetáriem a zkusil jsem si představit, že v něčem takovém přistávám na nějakém nebeském tělese. Nechápu jak tam ti astronauti byli, sedadla tam neměli, marně jsem se tam koukal jestli tam neměli aspoň nějaké poutací pasy, ale nic jsem tam neviděl.konosuke píše:...no já bych řekl: sebevražedná mise.
https://kosmonautix.cz/2012/11/utek-z-mesice/
tomasjedno píše:To jsou zrovna okolnosti, které by mě až tak neznepokojovaly. Šlo spíš o to, jakou techniku tam ti dva měli k dispozici a jak snadné asi bylo udělat fatální chybu.