Jak to u Vás topí

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od Hubert_79 »

Byl jsem na Brdech (kolem Zaječova), to od Hůrek u Rocikán není moc daleko. Zkušenost podobná, samý růžovky a kupodivu hojnější ve vyšších nadmořských výškách.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Celeron

#122 Příspěvek od Celeron »

kokun píše: sezóna je už dávno za svou polovinou a zatím "bída-bídoucí" :roll:

Já si nestěžuju. Letos jsem nasušil dvojnásobek toho, co jsi mi poslal minule.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kokun

#123 Příspěvek od kokun »

kokun píše:Taky mám v plánu jet do "březin" (jestli se jim tak ještě vůbec dá říkat - no alespoň v jedné jejich části se netěžilo :o ) ...

V plánu jsem to měl proto, že dnes mělo být poprve trochu obstojno - teploty do 25°C. Opak byl nakonec pravdou - odpoledne v 15:45 dosáhla teplota maxima: 27,8°C :( Už proto, ale taky proto, že i dnes večer, či v noci, má na JV hodně bouřit i s tím, že teploty by měly konečně hodně klesnout.
Po 6. ráno jsem vyrazil - bylo téměř 19°C. Už po příchodu do "lesa" tam bylo jako v prádelně - i přes repelent proti komárům mě tito "žrali" o 106. :(
A úlovek za moc nestál - pouhé 2 praváky; několik "kuřátek" (lišek); 1 kozák; 1 masák a nejvíce bylo (zelených) holubinek. Po "období sucha" jsem to ostatně očekával (kde jsou ty časy, co jsem "odtud" - před 2 týdny - dotáhl těch 120 praváků - viz foto: stažený soubor (6).jpg) :(
A rostou tu i "stročci" (trubkovití) - taky jsem je i dnes našel. Ale byly "nebratelní" - ač ještě malí, už stačily zaschnout (vestoje) a zčernat. SO bouřka je už jenom namočila a je po nich :(
Přílohy
stažený soubor (14).jpg
Teplota dnes dosáhla v 15:45 hodnoty: 27,8°C :-(
Teplota dnes dosáhla v 15:45 hodnoty: 27,8°C :-(
Honza - kokúň

#124 Příspěvek od rnbw »

Tu uz za vecer prsalo asi 5-krat, momentalne s kvalitnou burkou.
kokun

#125 Příspěvek od kokun »

Za chvíli už bude 22hod. a u nás "stále nic" :wink:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od Hubert_79 »

Řekl bych, že se taky dočkáte. U nás leje solidně, s několika přestávkami (prý) celý den. Já byl na Brdech, tam intenzivně pršelo taky, leč jen chvílemi. Jinak mlhavo, lezavo a celkem kosa, odhaduji max. 15° C.
kokun

#127 Příspěvek od kokun »

kokun píše:Za chvíli už bude 22hod. a u nás "stále nic" :wink:
Hubert_79 píše:Řekl bych, že se taky dočkáte. ...

Tak jsme se dočkali. Když jsem šel "na kutě" (v 23:20. Okno v LO je na Z) tak se zase v dáli blýskalo (bez akustických projevů). Jak se bouře přibližovala, tak už i hřmělo a těsně před půlnocí "to vypuklo" (viz graf). Nad ránem zase trochu sprchlo - a teď dopoledne taky několik kapek spadlo.
Aktuálně (v 10:30) teplota: +22,5°C :wink:
Přílohy
stažený soubor (17).jpg
Bouřit začalo před půlnocí ;-o
Bouřit začalo před půlnocí ;-o
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od Hubert_79 »

To máte oproti nám docela hic, tady je 12°C :o
kokun

#129 Příspěvek od kokun »

To teda jo - i noc byla u nás teplejší, než máte vy teď :D

EDIT (11:30):
Před necelou půlhodinkou se tu drobně rozpršelo a i teplota šla hned dolů - aktuálně: 20,2°C.

EDIT 2 (12:30):
Před polednem deštík ustal - teplota klesla na min.: 19,6°C (teď už zase mírně narůstá). Napršelo: 2,2mm srážek.
Přílohy
stažený soubor (18).jpg
A zase tam začíná "prádelna" :-(
A zase tam začíná "prádelna" :-(
Honza - kokúň

#130 Příspěvek od Celeron »

Teda to jsou skoky. Za poslední tři dny leze z 5kW soláru 2,3kWh 4,1kWh a 2,5 kWh. A dnes to nebude lepší.
To nestačí ani na ohřátí vody v bojléru. Tohle jsou čísla odpovídající prosinci, když je jen 7 hodin světla. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kokun

#131 Příspěvek od kokun »

Tak už i k nám dorazil "říjen", přestože je za dveřmi teprve září.
Momentálně je +16°C; zataženo; občas "soplí" (mrholí) - od půlnoci doposud: 2,2mm (včera celkem: 29mm):
Přílohy
stažený soubor (19).jpg
Už i u nás je téměř jako všude ;-)
Už i u nás je téměř jako všude ;-)
Honza - kokúň

#132 Příspěvek od kokun »

Po (téměř) týdenním "období dešťů" (na konci srpna), je u nás už zase (téměř) 3 týdny "období sucha" a k tomu ještě vysoké teploty (až téměř tropy). Jak se stále uvádí, teploty jsou pořád tak o 8 ÷ 10°C vyšší, než je dlouhodobý normál (pro září) a stále ještě mají trvat :(
Sotva začaly před 10-ti dny trochu růst hřiby, tak je teď už v lese pořádné sucho a jejich růst se velmi brzy úplně zastaví :(
Jsem velmi zvědavý, kolik se na nás ujde srážek, které slibují na tuto noc. Ze zkušenosti se obávám, že asi moc ne - co se nevyprší na Šumavě, to se vyprší na Vysočině - když to příchází od Z :roll:

Česko zasáhnou silné bouřky, varovali meteorologové
...
Meteorologové očekávají, že během noci a k ránu se mohou objevit silné bouřky i na Moravě a ve Slezsku.
Přílohy
stažený soubor (23).jpg
Střídání "období dešťů a sucha" u nás - za posledních 30 dnů
Střídání "období dešťů a sucha" u nás - za posledních 30 dnů
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Hubert_79 »

Jde to od západu; aktuálně dlím poblíž Stříbra (okr. Tachov) a tady začalo pršet kolem páté a dle radaru to ještě není vše. Ochladilo se a je příjemně.
Jsem tu od pátku, každý den bylo teplo, ale rána pěkně chladná; asi to dělá i to, že jsem v údolí Mže. Jinak v lese a přírodě obecně vždycky ráno dosti mokro od rosy. Houby jsem sem tam potkal, ale nejsem "na houbách", tak to o jejich (ne)růstu nic nevypovídá.
kokun

#134 Příspěvek od kokun »

kokun píše:Jsem velmi zvědavý, kolik se na nás ujde srážek, které slibují na tuto noc. Ze zkušenosti se obávám, že asi moc ne - co se nevyprší na Šumavě, to se vyprší na Vysočině - když to příchází od Z :roll:

Tak první kapky deště jsem zaslechl až nad ránem (v 5:32) - ale srážek zas tak moc nebylo, řádově pár mm.
Nwm proč nejdou sousedovi Mirkovi L. (provozovateli amatérské meteostanice a i web. stránek) všechny grafy - konkrétně "Rainfall", abych viděl kolik srážek spadlo přesně.
Ale i z teplotního grafu je vidět, že po (téměř) "tropické noci" šla teplota s deštěm ihned dolů (viz příloha):
Přílohy
stažený soubor (24).jpg
Dnešní teplota u nás
Dnešní teplota u nás
Honza - kokúň

#135 Příspěvek od dvorak »

Zajímavé, jak se letos dlouho drží - alespoň u nás na zahradě - zelená tráva, a to i přes ty pařáky. V minulách letech zpravidla byla již v srpnu tráva jaksi vyšízovaná, do slámova. Zřejmě dobrá zásoba podzemní vody.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“