Parkování bez TP

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

Parkování bez TP

#1 Příspěvek od mi-ro »

Otázka pro zdejší hlavy pomazané, lze parkovat-odstavit vozidlo s propadlou TP na veřejném prostranství- parkovišti?
..to bude jen ňákej odpůrek
JirkaZ

#2 Příspěvek od JirkaZ »

Tady nebo zde atd.

Hledal jsi vůbec?
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

JirkaZ píše:Tady nebo zde atd.

Hledal jsi vůbec?
..hledal. Začal jsem na EB.
..to bude jen ňákej odpůrek
robo

#4 Příspěvek od robo »

S dovolením se zeptám tu, auto má platnou STK. Ale parkování v místě červené čáry je dle MP Brno zapovězeno. Parkovat se může jen tam kde je modrá zona, značka na levé straně, mě bylo řečeno a mě se to nezdá. Žádná zákazová značka tam není. To místo je širokém okolí jediné které není v modré zóně. Koupil jsem si jiné auto, na to jsem převedl parkování v modré zóně z prvního auta. A první auto budu prodávat. Pokud by to mělo být košer tak za druhé zaplatím 8000 a mohl bych v klidu parkovat v modré zóně. Jenže za měsíc parkování, do té doby auto snad prodám, zaplatit 8 tisíc to je hustá kravina. Kdyby byla možnost že by po prodání auta a zrušení "modré zóny" mě byla vrácena poměrná část, o tom ale dost pochybuji, tak neceknu a zaplatil bych tu osmičku. Ale nikde jsem info nenašel a dovolat se tam je asi nemožné. Ještě poslat email, to by reagovat mohli. Děkuji
Přílohy
20230904_135210.jpg
20230904_135210.jpg
JirkaZ

#5 Příspěvek od JirkaZ »

robo: jistě přece městapo sdělilo, proč se tam nesmí parkovat...

Nesplňuje to něco z tohoto seznamu?

Pro případné upřesnění situace je tady možnost si prohlédnout místo a okolí.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

robo

#6 Příspěvek od robo »

Chtěl jsem po člověku z MP kde jsem to byl řešit odpověď proč. Připadal mě jak politik, žádná odpověď na konkrétní dotaz.
JirkaZ

#7 Příspěvek od JirkaZ »

To si děláš srandu, ne?

1) chtěj po něm písemnou odpověď (samozřejmě nejlépe na písemný dotaz dopisem podaným na podatelně), musí odpovědět.

2) běž tam znovu a oznam mu, že si jednání budeš nahrávat (musí to strpět).

3) běž kamkoliv "výše" (třeba za starostou MČ nebo jiným jeho nadřízeným), nahrávání dtto.

4) zveřejni to v médiích, předtím jim tím pohroz.

Bože lidi, starejte se trochu o svá práva!!!
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

robo

#8 Příspěvek od robo »

Na městský úřad jsem už elektronicky dotaz položil, odpověď zatím nepřišla ale je to teprve 3 dny zpět. Ten dotaz jsem zde dal z důvodu že si myslím že MP nekonala správně ale nevšimnu si všeho a na všechny starosti světa odpověď neznám. Vystřelil jsem od tama jak raketa protože se to obešlo bez pokuty, to se mě taky zdálo divné.
JirkaZ

#9 Příspěvek od JirkaZ »

Když mně před lety dal <|> z městapa zcela neoprávněně za stěrač "Výzvu..." kvůli parkování, tak jsem je tam byl vyřvat. Bylo to potěšující...

Uvědom si, co tam pracuje za matroš a podle toho se k nim chovej.

Abych byl zcela upřímný: ojediněle i pomůžou. Když na zahrádce místního "baru" řvali hluboce v noci ctění hosté, tak stačil telefonát právě na městapo. Byli tam cca do 5 minut a nastalo ticho...
Naposledy upravil(a) JirkaZ dne 06 zář 2023, 20:51, celkem upraveno 1 x.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Kolko je pokuta za parkovanie?
Ked s autom nejazdis, tak ho tam nechas mesiac a bude to len za jednu pokutu. Asi to bude vyhodnejsie ako 8000.
tomasjedno

#11 Příspěvek od tomasjedno »

robo píše:S dovolením se zeptám tu, auto má platnou STK. Ale parkování v místě červené čáry je dle MP Brno zapovězeno. Parkovat se může jen tam kde je modrá zona, značka na levé straně, mě bylo řečeno a mě se to nezdá. Žádná zákazová značka tam není.
Je to v oblasti parkovací zóny C. Není náhodou na všech vjezdech do té zóny značka informující o tom, že se smí parkovat jen na vyznačených místech?
JirkaZ

#12 Příspěvek od JirkaZ »

To by byla jediná možnost (aneb bolševik neustále hledá cesty, jak ovčana dostat):

Zákaz, omezení nebo příkaz vyplývající ze svislé dopravní značky končí na vzdálenější hranici nejbližší křižovatky, pokud není dříve ukončen jinak.

Výjimku představují omezení vyjádřená:

svislou dopravní značkou "Zóna s dopravním omezením" (č. IP 25a), které se ukončuje pouze svislou dopravní značkou "Konec zóny s dopravním omezením" (č. IP 25b)

atd.

Viz i třeba tady (to k případnému dalšímu boji).
Přílohy
zona_priklad.jpg
zona_priklad.jpg
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ruprecht

#13 Příspěvek od Ruprecht »

Totok je ten důvod v Korejské, zákaz stání mimo vyznačená stání. Ty chceš stát o křižovatku dál, ale furt v té oblasti.
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
robo

#14 Příspěvek od robo »

Ruprecht: To bude ono "zákaz stání mimo vyznačená stání". Tím je ovčan donucen se registrovat do systému zón a splnit vše co je v podmínkách aby se mohl registrovat. A pokud to chceš jinak tak na to zapomeň. Doprčic, to je v háji. A to v těch uvozovkách si vzpomínám že drmolil i ten z MP.
tomasjedno

#15 Příspěvek od tomasjedno »

Ruprecht píše:Totok je ten důvod v Korejské
To by mě zajímalo, jaký je statut těch dvou červených aut stojících ještě před začátkem zóny, ale na místech modře vyznačených, tedy jakoby rezidentských.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“