Tesla BM641 - dokumentácia
Moderátor: Moderátoři
- MrWifiHifi
Tesla BM641 - dokumentácia
Chcel by som sa opýtať, nemá niekto z vás náhodou dokumentáciu k tomuto čítaču? Ide mi hlavne o schémy, nakoľko na stránke elektrotanya sú v dosť nízkej kvalite (hlavne schéma čítača). Ak by ich niekto mal vo vyššej kvalite, nech ma prosím kontaktuje.
Za odpoveď vopred ďakujem.
Tady uživatel ypsi měl v r. 2009 papírovou dokumentaci, tak ho zkus oslovit (je dosud aktivní).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
- MrWifiHifi
JirkaZ píše:nekmil: to je totéž, co je na etanya a všude možně jinde (díval jsem se).
Tady uživatel ypsi měl v r. 2009 papírovou dokumentaci, tak ho zkus oslovit (je dosud aktivní).
Diky moc, už som mu napísal SS.
Dúfam, že ešte tú dokumentáciu má.
https://www.uschovna.cz/zasilka/ML4AA2B4WM2JLMZB-NXK/
- MrWifiHifi
jjilek píše:Tady jsou nějaká schemata a manuál, měl jsem je v archivu:
https://www.uschovna.cz/zasilka/ML4AA2B4WM2JLMZB-NXK/
To je tá dokumentácia z elektrotanye, túto mám.
- MrWifiHifi
Řeč je konkrétně o schématu čítačové části (jak i zmiňuje tazatel hned na začátku), to je asi nejhorší. Ty ostatní jsou znatelně lepší.
V příloze je extrakt té stránky beze změny parametrů (rozlišení a velikost), aby bylo jasno, co mám na mysli.
kdo ne - hledá důvod.
Bohužel asi málokdo z nás má v amatérských podmínkách skener o formátu alespoň A2, aby pořídil kvalitní skeny.
Vzpomínám si, že jsem před časem na Bastlírně nabízel kopírování Tesláckých manuálů ze soukromého archivu tak, že je nechám profesionálně okopírovat v datacentru a byl jsem slovně napaden, že si dělám soukromý kšeft.
Jinak scanovat velké plachty lze přece i postupně na A4 scanneru a následně je složit ve vhodném grafickém programu (tak to nakonec dělal i autor toho scanu k BM641)...
Jen je prostě potřeba chtít a dělat to pořádně, plus např. u pérovek a podobných typů výkresů úplně zapomenout na bohužel tak oblíbený *.jpg.
Dnes by dokonce možná šlo předlohu i vyfotit, myslím tím kvalitním fotoaparátem s dostatečným rozlišením a dále odpovídajícím způsobem zpracovat.
kdo ne - hledá důvod.
Nebo rozstříhat originál. aby se bez problémů vešel do skeneru A4?
Ostatně každý máme svoje zkušenosti a představy co a jak.
Další diskuze k tomuhle tématu sem ale nepatří.
Snad nakonec. Asi zapadl odkaz od Nekmila. Tam jsou schemata docela slušná.
A kutilmile - nelituju tě
- MrWifiHifi